23
Mayıs
2024
Perşembe
NİLÜFER - BURSA

Cepten vergi ödeme dönemi

Nilüfer Belediyesi, vatandaşı vergi kuyruklarından kurtaran uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Nilüfer’de vatandaşlar artık cep telefonlarından mesaj yoluyla vergi borçlarını öğrenebilecek, isterlerse ödeyebilecek ve ayrıca istek ve önerilerini de yine SMS yoluyla belediyeye iletebilecekler.

Buna göre vatandaş cep telefonundan sicil numarasını yazıp "0533-380 79 79"a mesaj göndererek, vergi borcunun ne olduğunu sorabiliyor. SMS yoluyla sicil numarası ile kredi kartı numarasını girerek vergi borcunu ödeyebiliyor.

Sadece vergi borcu konusunda değil vatandaş belediye ile ilgili tüm isteklerini, tavsiyelerini ve sorularını da, aynı numaraya mesaj atarak belediyeye gelmeden iletebiliyor.

Vatandaşın cep telefonundan mesaj gönderdiği konular, Hizmet Masası’na yönlendiriliyor ve elektronik ortamda kayıt altına alınarak, bu başvuruların sonucu ya da soruların cevapları yine SMS yoluyla ya da Hizmet Masası tarafından vatandaş cep telefonundan aranarak cevaplanıyor.

Vatandaşlar www.nilufer.bel.tr adresinden ulaşılan Nilüfer Belediyesi’nin web sitesi aracılığıyla, belediyeye olan vergi borçlarını belediyeye gitmeden kredi kartı ile ödeyebiliyorlar.

Vatandaşın sicil numarasını girip borç bilgilerini öğrendikten sonra, kredi kartı numarasını vererek internet aracılığıyla ödeme yapmasını sağlayan bu sistem vatandaşa ayrıca yine belediyeye gelmeden arsasının imar durumunu öğrenme imkanı da sağlıyor.

Ada parsel numarası ile bu bilgilere ulaşıp internetten imar çıktısı alabilen vatandaş yine elektronik ortamda beyanname doldurma, rayiç bedel öğrenme, inşaat ruhsatı için başvuru gibi işlemleri de yaptırabiliyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 13:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?