25
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

Çevreye kirletenlere af yok

ÇEVREYE KİRLETENLERE GEÇİT YOK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, arıtma tesisi kurmayarak çevreye zehirli atıklarını bırakan firmalara kesinlikle müsaade edilmeyeceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Nagıp Vardar'la beraber Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ni (NOSAB) ziyaret eden Başkan Altepe, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, bölgenin meseleleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. BUSKİ'nin deşarj yönetmeliği ile Mayıs 2010 tarihinden itibaren arıtma tesisi olmayan hiçbir fabrikanın üretim yapmasına izin vermeyeceklerine dikkat çeken Altepe, bu tarihten sonra büyükşehir sınırları içerisinde arıtma tesisi bulanmayan fabrika kalmayacağının altını çizdi.

Atık su arıtması olmayan fabrikalara ağır cezaların verileceğini belirten Recep Altepe, "Deşarj yönetmeliğinin içeriği çok açık. Mayıs 2010'dan sonra arıtma tesisi olmayan fabrikalara kesinlikle göz yumulmayacak. Bu yönetmeliğe herkes uymak zorundadır. Uymayanlara da gereken müeyyideler uygulanacak" dedi.

Mayıs ayından sonra arıtma tesisi olmayan firmaların OSB'lere geri dönüşlerinin başlayacağını kaydeden Altepe, dönüşlerin başlamasından sonra OSB'lerin değerinin daha da iyi anlaşılacağını söyledi.

Arıtma tesisi olmayan firmalara bu tesisi kurmaları için yeterli sürenin verildiğinin altını çizen Altepe, "Biz kendilerine uzun bir mühlet verdik. Ancak yine de arıtma tesisi kurmamakta ısrar eden fabrikalar olursa, bunlar da sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaktır. Kimsenin Bursa'yı kirletmeye hakkı yok. Eğer istenilen şartları yerine getirmiyorlarsa Bursa dışında üretim yapsınlar. Ya da sektör değiştirsinler. Bu işleri hakkıyla yapacak yeni firmalar bulacağımıza eminiz" diye konuştu.

Altepe, alt yapı ve diğer eksikliklerin giderilmesi için sanayicilerle sürekli irtibat halinde olduklarını belirtti.

Atıklarını denetimsiz bir şekilde yakarak yok etmeye çalışan çok sayıda firmaya bizzat kendilerinin de şahit olduklarını aktaran NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, çekinmeden çevreyi kirleten bu firmalara karşı OSB ve belediyenin ortaklaşa denetim yapmasını istedi.

OSB olarak en çok yatırımı arıtma tesislerine yaptıklarını kaydeden Yalçın Aras, Bursa'daki arıtma tesislerinin yetersiz kaldığını söyledi. Sadece sanayicilerin değil, üniversitenin de konuya tam anlamıyla hakim olamadığının altını çizen Aras, arıtma tesisi kurulması ve genele yayılması için sanayicilere konuyu iyi aktarmak gerektiğini ifade etti.

ÇEVREYE KİRLETENLERE GEÇİT YOK
ÇEVREYE KİRLETENLERE GEÇİT YOK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 14:46:04
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 15:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?