25
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

Doğan Canku mest etti

NİLÜFER'DE DOĞAN CANKU NOSTALJİSİ

Klasik gitar ve flamenko gitarın Türkiye’deki en önemli virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Doğan Canku, Nilüfer Sanat’ın sonbahar etkinlikleri kapsamında Bursalı hayranlarıyla bir araya geldi.

Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’ndeki konser yaklaşık iki saat sürdü.

Doğan Canku, bir gün prova yaptığı orkestra arkadaşlarıyla konsere çıktıklarını belirterek, “Ekonomik kriz herkesi derinden etkiledi. Bizler ise bu krizden en çok etkilenen kişilerin başında geliyoruz. Pek çok konser anlaşmalarımızı iptal ettik. Bu yüzden uzun süredir bir birimizi tanıdığımız arkadaşlarımızla bir araya gelerek sizlerin karşısına çıktık. Bizlere bu imkanı veren ve her konuda sanatçılara olan desteğini esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e çok teşekkür ederiz” dedi.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde nostalji rüzgarları estiren başarılı sanatçı, 1980’li yıllarda Modern Folk Üçlüsü topluluğunda yazdığı ve uzun yıllar dillerden düşmeyen eserlerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise İspanyolca ve flamenko müziklerinden örnekler sunan sanatçının, gitarıyla yaptığı şov ise Nilüferli sanat severlerden büyük alkış aldı.

Bülent Ecevit’in “Taka” adlı şiirini de besteleyen usta sanatçı konserinde bu şarkıyı da seslendirdi.

NİLÜFER'DE DOĞAN CANKU NOSTALJİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 13:44:05
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 15:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?