18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

En güzel bahçeler ödüllendirildi

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl beşincisini yaptığı "En Güzel Bahçe Yarışması" ile bu organizasyona ikinci bir kategori olarak bu yıl eklenen "En Güzel Fabrika Bahçesi Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

“Yeşil Bursa” adını yaşatmak ve Nilüfer’de çevre bilincini geliştirmek amacıyla başlatılan yarışmada jürinin yaptığı değerlendirme sonucu En Güzel Ev/Site Bahçesi Yarışması’nda 2005 yılının birincisi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Demet Sitesi oldu.

1 milyar liralık ödül ile plaketi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den alan site yöneticisi Reha Baykal ödül mutluluğunu site sakinleri ile paylaştı.

Demet Sitesi girişine çevre duyarlılığının simgesi olan yeşil bayrak dikilirken, ikincilik ödülü Selin Sitesi, üçüncülük ödülü deTurunç Sitesi’nin oldu. Yarışmada ayrıca; Ümran villaları, Özbek Sitesi ve 6426 Nilkent Sitesi’ne de mansiyon ödülleri verildi.

Doğa ile barışık, yeşil ile içiçe sanayi bölgelerini teşvik etmek amacıyla, bu yıl ilk kez Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde başlatılan “En Güzel Fabrika Bahçesi Yarışması”nda ise, birincilik ödülü Duraner Boya A.Ş’ye verildi. Fabrika bahçesinde düzenlenen törende ilk ödülü alarak örnek olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Duraner Boya A.Ş. Genel Müdürü Rasim Çağan, “yeşil bayrak”ı Başkan Bozbey ile birlikte gönlere çekti.

Toplam 23 başvurunun yapıldığı yarışmada fabrikalar arasında ikincilik ödülü Arma Ev Tekstil Limited Şirketi’ne, üçüncülük ödülü de Doğu Pres Sanayi Limited Şirketi’ne verildi. Sıla Teknik A.Ş., Piston Gazlı Amortisör ve Özsprint Spor Limited Şirketi de mansiyon ödüllerini paylaştı.

Bu yıl yarışma jürisi; Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Sibel Özer, U.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özgür, meclis üyeleri Canip Senal ve Salih Bahtiyar, NOSAB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda Meclis Üyesi Ahmet Şükrü Gündoğdu, Peyzaj Mimarı Bahriye Bahar Ahçı ve Ziraat Mühendisi Çilem Özdemir’den oluştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 15:10:23
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 15:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?