23
Mayıs
2024
Perşembe
NİLÜFER - BURSA

Görme engelli atletin başarısı

Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün başarılı sporcularından biri olan görme engelli milli atlet Necdet Turhan, New York ve Atina maratonlarından sonra Japonya’da yapılan “2005 Uluslararası Kasumigaura Görme Engelliler Maratonu”nda da Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

17 Nisan’da Uluslararası Körler Spor Birliği (İBSA) tarafından Japonya’nın Tsuchiura kentinde organize edilen “2005 Kasumigaura Körler Maratonu”na, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından oluşturulan 5 kişilik bir kafile ile birlikte giden Turhan, 42 kilometrelik etabı 3 saat 54 dakika içinde koşarak, 27 görme engelli atlet arasında 9. oldu.

Üç saat 40 dakika içinde maratonu tamamlamayı hedefleyen, ancak yarışın sonlarına doğru rahatsızlanan Turhan, buna rağmen yarışı bırakmayarak etabı tamamladı. Türkiye-Japonya arasındaki iklimzaman farklılığı nedeniyle bitkin düşen ve vücudun susuz kalmasına bağlı olarak tansiyonu düşen Turhan, yarışın ardından yapılan tıbbi müdahale ile kısa sürede toparlandı.

"Beş Kıtada Beş Maraton" koşmayı hedefleyen ve 2002 yılında Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından yurt dışına gönderilen ilk görme engelli atlet olan Turhan, Kasumigaura Maratonu ile beş kıtayı kapsayan maratonlar projesinin 3. etabı olan Asya kıtasını da başarıyla tamamlamış oldu. Hiç görmediği için Kasumigaura Maratonu’nda Milli Maratoncu Satılmış Atmaca klavuzluğu ile koşan Necdet Turhan, 3 kıtanın ardından şimdi de Avusturalya ve
Afrika kıtalarında koşacağı maratonlara hazırlanıyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 18:00:52
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 15:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?