25
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

Hasanağa'da enginar festivali

HASANAĞA'DA ENGİNAR FESTİVALİ

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Hasanağa Enginar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye’nin en iyi enginarının üretildiği bölgede bir tanıtım atağı sağlayarak enginar üretimine destek olmayı amaçlayan Festival, ünlü sanatçı Nalan’ın konseriyle de renklendi. Aralıklarla yağan yağmura rağmen bayram havasında geçen festivalde ‘En iyi enginar üreticisi ve en leziz enginar yemeği yarışması da yapılarak dereceye girenler ödüllendirildi.

En iyi enginar üreticisi yarışmasında birinciliği Kadir Işık, ikinciliği Mehmet Adalı, üçüncülüğü Yakup Turan elde etti. Hem damaklara hem de gözlere unutulmaz bir ziyafet sunan ‘En leziz enginar yemeği’ yarışmasında ise birinci Kaya Ali Akkaya, ikinci Muhsine Ay, üçüncü ise Melek Çelik oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere plaket ve altın hediye edildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’e bağlanan beldelerin geleneklerini yaşatmak için verdikleri sözü tuttuklarını ifade etti. Festivali gelecek yıl uluslar arası bağlantı kurarak daha geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini kayden Bozbey, “Bu bölgenin ürününü ve değerlerini en iyi şekilde tanıtmak bizim sorumluluğumuzdur. Gelecek yıl daha kapsamlı festivalde buluşmak üzere” dedi.

Hasanağa İlköğretim Okulu ve Nilüfer Halk Dansları Topluluğu gösteri yaparken, vatandaşlar Roman Orkestrası’nın müzikleri ve ünlü sanatçı Nalan’ın konseriyle coştu.

Stantlar açarak ürünlerini sergileyen Hasanağalılar Bursa’dan gelen vatandaşlara enginar sattı.

HASANAĞA'DA ENGİNAR FESTİVALİ
HASANAĞA'DA ENGİNAR FESTİVALİ
HASANAĞA'DA ENGİNAR FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 16:04:01
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 18:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?