24
Mayıs
2024
Cuma
NİLÜFER - BURSA

Hırsızlık parasını pavyonda yediler

HAYVAN ÇALDIĞI İDDİA EDİLEN ŞEBEKEYE JANDARMA BASKINI

Samsun'dan hırsızlık için geldikleri Bursa'da kiraladıkları kamyonla hırsızlık yaptıkları iddia edilen bir şebekeye yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, sattıkları çalıntı hayvanların parasını pavyonda harcadıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Korubaşı köyü sakinleri, bir ahırdan hırsızlık yapıldığı yönünde jandarmaya ihbarda bulundular. Köye ekip çıkartan jandarma, kaçan 6 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların, hırsızlık için Kurban Bayramı'ndan bir hafta önce Bursa'ya geldikleri, kiraladıkları kamyonla ahırlardan hayvan çaldıkları öne sürüldü. 10 farklı hayvan hırsızlığına karışan şüphelilerin bu zamana kadar 10 tane büyükbaş 15 tane de küçükbaş hayvan çaldıkları iddia edildi.

Karacabey, Kestel, Cumalıkızık, Demirtaş Kayapa ve Hasanağa'dan hayvanları çalınan 9 müştekinin ifadesine başvuruldu. Şüphelilerin çaldıkları hayvanları satıp paralarını da pavyonda harcadıklarını belirlendi.

Olayla alakalı olarak jandarma tarafından sorgulanan S.D. (38), M.H. (32), H.Ş.K. (22), F.S. (29), S.C. (35) ve İ.A. (39), "organize olarak hırsızlık, suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında hayvan hırsızlığı" suçlarından adliyeye sevk edildi. Liderlerini S.D. ve 17 ayrı suçtan kaydı bulunan M.K.'nin üstlendiği iddia edilen şebeke üyelerinden F.S.'nin ise 21 ayrı suçtan kaydı olduğu ifade edildi.

HAYVAN ÇALDIĞI İDDİA EDİLEN ŞEBEKEYE JANDARMA BASKINI
HAYVAN ÇALDIĞI İDDİA EDİLEN ŞEBEKEYE JANDARMA BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 13:17:00
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 18:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?