29
Mayıs
2024
Çarşamba
NİLÜFER - BURSA

'Kamyonculara' yoğun ilgi

Fotoğraf sanatçısı Altan Bal, kamyoncuların öykülerini anlattığı fotoğraf sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. 

Bursa'da, Nilüfer Fotoğraf Derneği ve Anadolu Kültür'ün destekleriyle Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde açılan sergi, fotoğraf tutkunlarını bir araya getirdi. 

Altan Bal'ın 3 yıllık emeğinin ürünü olan ve Türkiye'nin tüm yükünü taşıyan kamyoncuların yol öyküleri fotoğraf kareleriyle sanat severlere aktarılıyor. 

Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi Görsel Yönetmeni Nejla Akgün, Altan Bal'ın zamanın usta kamyoncularından biri olan babası Fethi Bal'ın hikayesinden yola çıkan fotoğraf sergisinin sanatseverler için bir şans olduğunu söyledi. Akgün, "Yedi bölgede, yedi iklimde yük sarıp direksiyon sallayan ve kaybedecek bir şeyleri olmayan kamyoncuların hikayesini anlatan sıra dışı sergi için özel bir çekim için yurt dışında olan arkadaşımız Altan Bal'a çok teşekkür ederiz. Sergi, kamyoncuların ekmek parası peşinde, yollarda geçen zor hayatlarını belgesel bir fotoğraf anlayışıyla etkileyici bir şekilde anlatmaktadır" dedi. 

Siyah-beyaz 60 fotoğrafın yer aldığı "Kamyoncular" adlı fotoğraf sergisi 30 Ekim'e kadar Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde gezilebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 15:56:36
Güncelleme :18 Ekim 2008 Cumartesi 16:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?