19
Mayıs
2024
Pazar
NİLÜFER - BURSA

Nilüfer Sanat perde açtı

Nilüfer Belediyesi, tiyatro sezonunu büyük ilgi görmesi beklenen yeni bir oyunla açtı.

Nilüfer Sanat, bu kez de tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok beğenilen ve okunan “Büyücü”, “Fransız Teğmenin Kadını”, “Abanoz Kule” gibi kitapların yazarı John Fowles’un ölümsüz eseri “Koleksiyoncu”yu sahneye taşıdı. Yönetmenliğini Yiğit Sertdemir’in yaptığı ve Uğur Mumcu Sahnesi’nde sergilenen oyunda “Yol Arkadaşım” adlı diziden tanıdığımız Polat Bilgin ile İBŞT oyuncusu Selin İşcan rol alıyor. Sıra dışı bir hikayesi olan oyunda bir kelebek koleksiyoncusu olan Clegg’le, aşık olduğu ve kaçırıp bir zindana kapattığı resim öğrencisi Miranda arasındaki mecburi ilişkiyi konu alan “Koleksiyoncu”, insanın içindeki “iktidar” ve “teslim olma” güdülerini gözler önüne seriliyor. Yarım asır önce yazılmış olan romanın, günümüzde bile iliklerimizi titreten bir gerçekliğe sahip olduğunu vurgulayan yönetmen Yiğit Sertdemir, bu oyunun Fowles’in dehasını tanımak için iyi bir fırsat olduğunu ifade ediyor.

Geçen sezon Harold Pinter’in “Aldatma” oyununu Mehmet Ergen rejisi ile sahneye taşıyan, ardından da “Kız Tavlama Sanatı” adlı oyunu seyirciyle buluşturan Nilüfer Sanat, bu sezon da John Fowles’ın “Koleksiyoncu”sunu tiyatroseverlerin beğenisine sunuyor. Bursalı gazeteci Tayfun Timoçin’in Türkçeye çevirdiği oyun, daha önce Mark Healy’nin uyarlaması ile 2008 yılında Londra’da sahnelenmiş ve büyük ilgi görmüştü.

Ayakta alkışlanan oyunun sonunda yönetmen ve sanatçılar ile oyunu Türkçeye çeviren gazeteci Tayfun Timoçin’e çiçek vererek teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüferlileri tiyatro ile buluşturmak için gösterdiğimiz çabaların ürünlerini görmekten memnunuz, bu güzel oyunu tüm Nilüferlilerin izlemesini diliyoruz” diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 12:48:05
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 15:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?