17
Mayıs
2024
Cuma
NİLÜFER - BURSA

Nilüfer'de AKP - CHP düellosu

AKP Nilüfer Belediye Başkan adayı Tahsin Bulut, mevcut belediye başkanı ve aynı zamanda CHP'nin adayı olan Mustafa Bozbey'in, 5 yıllık görev süresi boyunca kültürel faaliyetlerin dışında icraat yapmadığını belirterek, "Bursa'nın geleceğinin Nilüfer'de şekillenmesi Bozbey, 5 yılda bu konuda hiç bir adım atmadı" dedi.
Bulut, AKP Yıldırım İlçe Başkanı İsmail İpçi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, rakibi Bozbey'in seçim öncesinde belediye imkanlarını kullanarak propaganda yaptığını ileri sürdü. Toplantıda Bozbey'i topa tutan Bulut, "Nilüfer, kurulduğu ilk 10 yılda geleceğe yönelik çağdaş bir şekilde yapılandı. Bursa'nın geleceği Nilüfer'de belirlenecek olmasına rağmen, ilçeye son 5 yılda kentsel tasarım adına hiç bir şey yapılamadı. Belediyenin bile hizmet binası yok. Kültürel etkinliklerin dışında 5 yılda Nilüfer'e ne yapıldı? Buna rağmen Bozbey göz boyamaya çalışıyor" diye konuştu.
Bozbey'in seçim öncesinde belediye imkanlarıyla propaganda yaptığını ifade eden Bulut, "Belediye imkanlarıyla binlerce dergi bastırılarak, Bozbey'in reklamı yapıldı. Bilboardların tamamını Bozbey kullanıyor. Üstelik partisinin amblemini kullanmaması, masrafların belediyeye fatura edileceği kuşkusunu doğuruyor. Seçim öncesinde kaldırımlara 4 ton asfalt döküldü. Biz tek başına iktidar olan bir partinin adayı olmamıza rağmen, seçim öncesinde bu gücü kullanmıyoruz. Çünkü AKP hükümetiyle siyasetteki yanlış anlayışlar değişiyor. 28 Mart'ta da belediyedeki bu yanlış yönetim anlayışını değiştireceğiz" iddiasında bulundu.
Bulut, AKP meclis üyelerinin bile belediyenin borçlarını öğrenemediklerinden yakınırken, bu konuda endişeleri olduğunu dile getirdi. 3 Kasım seçimlerinin Türkiye için milat olduğunu savunan Bulut şunları söyledi: "Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen mahalli idareler reformu AKP hükümeti ile gerçekleşecek. Artık standardı düşük belediyecilik olmayacak. Mesai dolduran bir belediyecilik anlayışına son vereceğiz. Nilüfer'in 7 bin 700 hektarlık alanını karış karış biliyorum. Kentleşme çabasını bir medeniyet imtihanı olarak görüyoruz. Bu konuda mahalli yönetimle hükümetin aynı frekansta olması hizmetin kalitesini daha da artıracaktır".
Bulut, toplantı sonrasında Bozbey'in yapılmasına göz yumduğunu belirttiği ruhsatsız binaları gazetecileri gezdirdi.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 22:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?