18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

Nilüfer'de şenlik var

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği geleneksel Nilüfer Spor Şenliği’nin dördüncüsü başladı.

İhsaniye Meydanı’nda yapılan açılış töreninde Nilüfer Halk Dansları Topluluğu, konuk dans toplulukları, Uludağ Üniversitesi gösteri grubunun gösterileri ve geçit töreni ile geleneksel şenliğin startı verildi.

Bu yıl 20 Nisan-24 Mayıs 2005 tarihleri arasında ve Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kentlerinden ekiplerin katılımıyla uluslararası bir nitelikte organize edilen şenlikte, Bulgaristan’ın Ardino ve Pernik, Romanya’nın Braila ve Türkiye’den de Dalyan belediyelerinin ekipleri yer alıyor.

Geleneksel şenlikte bu yıl ayrıca, yalnızca belediye sınırlarındaki okullar değil, belde ve köy okulları da yeralıyor. Yaklaşık 5 bin öğrenciyi biraraya getirecek olan bir ay süreli şenlik boyunca futbol, yüzme, basketbol, voleybol, masa tenisi, karting, sokak basketbolu, kum voleybolu, atletizm ve satranç branşlarında müsabakalar ile uçurtma şenliği gibi eğlenceli organizasyonlar yapılacak.

Ayrıca şenlikte yurtdışından gelen kardeş kentlerin ekiplerinin yer alacağı bayanlar voleybol turnuvası da yapılacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayacak şekilde organize edilerek, genç kuşaklara sporu sevdirmeyi amaçlayan şenliğe bu yıl 55 ilköğretim okulu, 18 anaokulu ve 6 özel eğitim kurumu katılıyor.

Şenliğin açılışında bir konuşma yaparak bu büyük organizasyona emeği geçen herkesi kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu organizasyon sayesinde binlerce çocuğun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı, sporun o güzel centilmenlik ruhu içinde kutlayacaklarını söyledi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 18:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?