18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

Nilüfer'de 'yılbaşı gecesi cinayet' sanıkları hakim karşısında

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ne bağlı Gökçe Köyü'nde, yıl başı gecesi meydana gelen ve bir kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavgaya karıştıkları iddia edilen 4 sanığın yargılanmasına başlandı.
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi"nde "adam öldürmek, müessir fiil, ölümle biten kavgaya iştirak, saldırgan sarhoşluk" suçlarından haklarında dava açılan tutuklu sanık Tahir Kurmuş (54), tutuksuz sanık Sedat Yelbey ile mağdur sanıklar Tahir Atış ve Vedat Yelbey, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.
Tahir Kurmuş, maktul Ahmet Atış'ın (20) elindeki bıçakla, "Bu köyde babamdan başka erkek yok" diyerek kendisine saldırdığını ileri sürerek, "Bıçağı düşürmek için eline vurdum. Daha sonra da kaçtım" dedi.
Vedat Yelbey ise "Yılbaşı gecesi olduğu için arkadaşlarla birlikte otomobilin içinde içki içiyorduk. Sesler üzerine dışarı çıktık. Maktul Ahmet Atış, elinde bıçakla küfürler ederek bana saldırdı. Bağırsaklarım çıktı, yere düştüm. Sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.
Olayda oğlunu kaybeden Tahir Atış da, kavga sırasında yüzünden yaralandığını ve bacağının kırıldığını söylerken, kendisini bıçaklayan ve oğlunu öldüren sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti.
Sedat Yelbey ise kavgaya hiç karışmayarak yaralanan kardeşiyle ilgilendiğini belirtti.
Şahitkleri dinleyen mahkeme, duruşmayı eksik evrakların tamamlanması için erteledi.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2004 Salı 01:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?