25
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

Nilüfer'e dev spor tesisi

NİLÜFER'E DEV SPOR TESİSİ

Bursa'nın Nilüfer ilçesine dev bir spor tesisi yapılıyor.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğiyle İhsaniye'deki 13 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan uluslararası standartlardaki spor tesisinin protokolü imzalandı. Uluslararası standartlardaki tesis için Nilüfer Belediyesi'ne ait olan 8 bin 43 metrekarelik arazinin devir protokolü Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık arasında imzalandı.

3 bin tribün kapasiteli bir kapalı spor tesisi olacak proje içerisinde kamp merkezi, açık ve kapalı plaj voleybolu kortları ile yüzme havuzu yer alacak. Protokolü 25 yıllığına imzalanan projenin en geç 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Atılan imza sonrası memnuniyetini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, "Bursa önemli bir spor tesisine daha kavuşacak. Burada salon sporlarının yanı sıra kamp yerleri de bulunacak. Takımlarımız dünya standartlarındaki tesiste konaklayacak ve kamp yapacak. Projenin hayata geçmesi için ilk kazma en kısa sürede vurulacak. Ortak protokolle hissemizi Türkiye Voleybol Federasyonu'na devrederek Nilüfer'e bu tesisi kazandırmış olacağız" dedi.

Yapılacak tesisin tüm salon sporlarını içine alacağını kaydeden Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ise, "Ankara, İstanbul ve İzmir gibi Bursa da önemli bir spor şehri. Bursa'da voleybola da önem verilmektedir. Bu tesisin Bursa'ya yapılması büyük isabet olacak ve genelde spora, özelde de voleybola çok değer katacak. Spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı Başkan Mustafa Bozbey'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 15:47:00
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 00:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?