23
Mayıs
2024
Perşembe
NİLÜFER - BURSA

Nilüfer'e Fatih Sultan Mehmet heykeli

Nilüfer Belediyesi’nin izniyle Çekirge Rotary Kulübü üyeleri, Gemlik’te atölyesi bulunan heykeltıraş Tankut Öktem’e, Fatih Sultan Mehmet Han’ın atının üzerinde bir heykelini sipariş etti.

Nilüfer Belediyesi’nin izniyle Çekirge Rotary Kulübü üyeleri, Gemlik’te atölyesi bulunan heykeltıraş Tankut Öktem’e, Fatih Sultan Mehmet Han’ın atının üzerinde bir heykelini sipariş etti. Öktem, kulüp üyelerinin kendilerini atölyede ziyaret ederek çalışma hakkında bilgi aldıklarını belirterek, "Çağ açıp kapatan ünlü hakanın heykelini şanına yakışır bir azamette yapacağım. Atının üzerinde yapılacak olan heykelin etrafına Nilüfer Belediyesi de havuz ve çevre düzenlemesi yaparak anıtın daha da muhteşem gözükmesine katkı sağlayacak. Bronzdan yapılacak heykel, İstanbul’un fetih yıl dönümü olan 29 Mayıs günü törenle kaidesine konulacak. Bugüne kadar birçok heykeller yaptım; ancak bu çalışma, Bursa’da sergilenmesi ve ünlü bir hakanın heykelinin olması sebebiyle heyecan duyduğum projelerden biri olacak" diye konuştu.

Bilindiği gibi, Fatih Sultan Mehmet Han’ın babası Sultan 2. Murat Han, Bursa-Muradiye’de üzerinden yağmur suyu giren mütevazı kabrinde, annesi ve ebesi de Muradiye Külliyesi’nde bulunan türbelerinde metfun bulunuyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 14:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?