18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

Öğretmenlere anlamlı hediye

BOZBEY'DEN ÖĞRETMENLERE ANLAMLI HEDİYE

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere Zeki Sarıhan’ın yazdığı ve 2006 yılında Yunus Nadi Sosyal Bilimler Ödülü’nü alan “Kurtuluş Savaşı Kadınları” adlı kitabı armağan etti.

Okulların kapalı olması sebebiyle okul ziyaretlerini bayram sonrasına erteleyen Başkan Bozbey, Öğretmenler Gününde lise yıllarındaki öğretmenleri Nurten Kalleci ve Nermin Dönmez’i evlerinde ziyaret etti. Öğretmenlerinin elini öperek kitap armağan eden ve kendisine verdikleri emek için teşekkür eden Bozbey, “Bugün bulunduğum noktaya gelmemde öğretmenlerimin payı büyüktür. Bana verdikleri her bilgi kırıntısı için, verdikleri emek, gösterdikleri sabır ve hoşgörü için tüm öğretmenlerime binlerce kez teşekkür ederim” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Gününün aynı zamanda Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilişinin 79’uncu günü olduğunu kaydeden Bozbey, “Bugün her şeyimizi borçlu olduğumuz öğretmenlerimizin en önemli günü. Öğretmenlik kutsal bir meslek. Sevgi ve fedakarlık mesleği" dedi.

Bozbey, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ile bir araya gelerek onlara da kitap armağan etti. Bozbey, bu yıl 6 bin 500 adet bastırılan kitabın Nilüfer’deki tüm öğretmenlere ulaştırılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:27:01
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 10:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?