20
Mayıs
2024
Pazertesi
NİLÜFER - BURSA

Sigara içmemek için sözleşme

4 BİN ÖĞRENCİ SİGARA İÇMEMEK İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman, Nilüfer ilçesine bağlı devlet okullarındaki öğrencilere yönelik düzenledikleri "Gençlikle Sözleşme; Alkol, Sigara ve Uyuşturucuya Hayır" kampanyasında şimdiye dek 4 bin öğrencinin sözleşme imzaladığını, hedeflerinin 25 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu söyledi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine alkol ve sigara gibi maddelerin zararları hakkında bilgiler verildi. Bursa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Ziya Leventoğlu ve Kalite Birliği Gıda ve Hijyen Grup Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tayar tarafından verilen konferansta, öğrencilerin soruları da cevaplandı. Dr. Leventoğlu, kanserin yüzde 30'unun nedeninin sigara olduğu ve sigarada 4 bin civarında kanserojen madde bulunduğunu belirterek, "Dünya Sağlık Teşkilatı dünyanın en büyük sağlık probleminin sigara olduğunu ilan etmiştir. Sigara yüzünden her yıl dünyada 4 milyon insan hayatını kaybediyor. Türkiye'de ise bu rakam 100 binleri buluyor" dedi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Aslan, Bursalı gençleri sigara ve uyuşturucunun zararlarından korumak istediklerini ifade etti. Kalite Birliği'ne teşekkür eden Aslan, öğrencilerin hayatları boyunca sigara kullanmayacaklarına dair verdikleri sözün arkasında duracaklarından emin olduğunu belirti.

Bursa Platformu Başkanı Resul Yiğit ise, sanayiciler olarak Türkiye'ye örnek gösterilen projede yer almaktan büyük sevinç duyduklarını söyledi.

Kalite Birliği ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projeyi Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, Yeşilay Derneği Bursa Şubesi, Bursa Platformu ve Şaypa AVM'nin de desteklediğini anlatan Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden hayatları boyunca alkol, sigara ve uyuşturucuya mahkum bir hayat sürmeyeceklerine dair söz vermelerini istedi. Projedeki son durum hakkında da bilgi veren Karaman, bugüne de 4 bin öğrenciye ulaştıklarını ve hedeflerinin 25 bin öğrenci olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 10:06:05
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?