Ağaç sektörünün kalbinin attığı İnegöl'deki firmaların temsilcileri, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'yi ziyaret etti.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının Meclis Başkanı Kenan Kender, Mobilyacılar Odası (İMO) Başkanı Hamdi İdil ve Marmara Bölgesi Ahşap Ambalaj-Palet Üreticileri Derneği (MAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, Ankara'ya giderek, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ile görüştü. Ziyarette AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ile İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Erdem Kaplan da hazır bulundu. Kızılcıklı, İnegöl'ün Türkiye'nin önemli mobilya üretim merkezleri arasında yer aldığını ve aynı zamanda ağaç sektörünün dinamik yapıya sahip olduğunu belirtti.
Kenan Kender ise, küresel krizin reel sektöre çok önemli yaralar açtığını söyledi. Kender, İnegöl'ün Türkiye'nin çok önemli bir üretim merkezi olduğunu belirttiği konuşmasında, "İnegöl bir ilçe olduğu halde Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 1'ini tek başına karşılıyor. Her yıl dış ticaret fazlası veren İnegöl krizde de dış ticaret fazlası verdi. Ancak ihracatımız geçen yıl 200 milyon dolar gerileyerek yarım milyar dolara indi" dedi.
Kender, İnegöl'de küresel çaplı krize rağmen mobilya ve ağaç ürünleri sektöründe yüzde 25 ihracat artışı yaşandığını da belirterek, "Bu bizi sevindirdi. Unutmayalım mobilya ve ağaç ürünleri sektörü ithal ikameli olmadığı için, Türkiye'nin ekonomisine doğrudan katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.
Akın Balcıoğlu da konuşmasında, üretim yaparken yerli ağaç kullanmak istediklerini, fakat Orman Genel Müdürlüğü'nün yüksek fiyat politikası ve yüksek vergi harç giderleri yüzünden ithal ürüne yönelmek zorunda kaldıklarını belirtti. Kamuoyunda yanlış bir kanaat olduğuna dikkat çeken Akın Balcıoğlu, "Her ağacın sınırlı bir yaşı vardır. Zamanında kesilmeyen ağaçlar bütün orman için tehdittir. Çünkü çürüyüp genç ağaçlara hastalık bulaştırır. Her ağaç zamanı gelince usulüne uygun şekilde kesilmelidir. Ormanlarımızı kesimler değil yangınlar yok ediyor" diye konuştu.