19
Mayıs
2024
Pazar
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Bakan Çelik: ' gençlerin geleceği için kamu dilenciliği yapıyoruz'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Yıldırım İlçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde yaptırılan 24 derslikli lisenin temel atma töreninde konuşan Çelik, hükümetin eğitime verdiği önemi anlattı. Türkiye’nin asrın başında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık mücadelesi verdiğine değinen Çelik, "İstiklal mücadelesi ile bu topraklar bizim ebedi vatanımız oldu. Ama bugün istikbal mücadelesiyle karşı karşıyayız. İstikbal mücadelesini kazanmamız, eğitime yatırımla mümkün. Genç ve dinamik nüfusa sahip olmak bir ülkenin zenginliğidir. Ama eğitimezsiniz, o insanların karnı tok, sırtı pek hale getiremezsiniz ve idealizmle besleyemezseniz genç ve dinamik nüfus avantaj olmaktan çıkar, dezavantaj hale gelir. Hükümetimiz Cumhuriyet tarihinde ilk kez Milli Eğitim’e Savunma Bakanlığı’ndan 2 kattrilyon lira daha fazla bütçe ayırdı. 20 milyon öğrenciyi geleceğe hazırlıyoruz. Her yıl 1 milyon 300 bin öğrenci okula başlıyor. Ancak çağdaş eğitim için konsalide bütçe yeterli gelmiyor. Bunun için işadamlarından, hayırseverlerden, sivil toplum kuruluşlarından destek isteyince bazıları kamu dilenciliği yaptığımız yönünde bizi eleştiriyor. Bu ülkenin geleceği ve gençlerimizin istikbalimiz için yaptığımız kamu dilenciliği ise evet bunu yapıyoruz." diye konuştu.


Geçtiğimiz günlerde gittiği Japonya’yı Türkiye ile değerlendiren Çelik, "Japonya’nın toprakları fiili olarak Türkiye’nin 8’de biri. Nüfusu 126 milyon, milli geliri ise 35 bin dolar. Japonya’yı İkinci Dünya Savaşı’nın külleri arasından çıkaran şey, yetişmiş insan gücü ve eğitimdir. Eğitilmiş insan yıkılmış bir fabrikayı yapabilir. Ama fabrika insan yapamaz. Hükümetimiz bunun farkında ve eğitime bu şuurla yatırım yapıyor" şeklinde konuştu.


Çelik, 2005 yılının sonunda internet bağlantısız okul kalmayacağını ve yeni müfredatla öğrencilerin papağan gibi ezberlemek yerine bilinçli bir şekilde öğrenerek bilgi sahibi olacaklarını da sözlerine ekledi.

BTSO Başkanı Celal Sönmez ise oda olarak temel misyonlarının öncelikle Bursa’nın ekonomik ve sosyal geleceğine katma değer katmak olduğunu dile getirirken, şunları söyledi:
"Her alanda altyapı oluşturulması söz konusu olabilir. Ama insanın yetişmesi için en önemli altyapı kuşkusuz eğitimdir. Bugüne kadar 4 okul yaptık. Temelini attığımız Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’de önce Bursa’nın sonra Türkiye’nin aydınlık geleceği için bugünden yakılmış bir mum olacaktır. Sırada BTSO Eğitim ve Spor Vadisi var. BTSO olarak Türkiye’de yine bir ilke imza atmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz".


AKP Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, her işte kulağı tersten göstermek yerine beklenen hizmetleri gerçekleştireceklerini belirtirken, Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal’da eğitime destek kampanyasında Türkiye’nin bir numarası olan Bursa’nın 3 yıl sonra eğitim sorununu çözeceğini ifade etti.


Bakan Çelik daha sonra Eski Mudanya Yolu Bağlarbaşı Mevkii’nde işadamı Ali Olağaner tarafından yaptırılan Mustafa-Münevver Olağaner İlköğretim Okulu’nun temelini attı.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 22:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?