18
Mayıs
2024
Cumartesi
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Bursa yağlı güreşleri 'kırkpınar'ı aratmadı

Yıldırım Belediyesi’nin Muhtarlar Derneği iş birliğiyle düzenlediği sünnet şöleni ve yağlı güreşler Samanlı Köyü merasında yapıldı. Önce 180 çocuk sünnet edildi ve ardından pehlivanlar er meydanına çıktı. Toplam 135 güreşçinin katıldığı müsabakalar kıran kırana geçti.

Başpehlivanlık için yanı finalde Recep Kara ile Cengiz Zengin, Bayram Ertan ile de Hakan Koç güreşti. Finale, rakibi Zengin’i kısa sürede tuş eden Kara ile Ertan kaldı. Çok çekişmeli geçen başpehlivanlık güreşlerinde seyirciler nefeslerini tutarken, Kara’nın pazusundaki sakatlık nüksetti.

Bunun üzerine Recep Kara güreşten çekilirken, rakibi Bayram Ertan başpehlivan oldu. Baş altında ise İmdat Ertan, rakibi Özcan Öncül’ü yenerek kazanan taraf oldu.
Bu arada, daha önce güreşlere katılacağı açıklanan 2 altın kemer sahibi Ahmet Taşçı’nın müsabakalara gelmemesi güreşseverleri üzdü.


Bu sene Kırkpınar’da altın kemeri alan Recep Kara, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya’da güreşirken sağ pazusundaki kasların yırtılması sebebiyle 3 haftadır Hacettepe Tıp Fakültesi’nde tedavi gördüğünü söyledi.

Kara, Kırkpınar’daki en büyük rakibi Ahmet Taşçı’nın dün Karamürsel’deki güreşlerde yenilmesiyle alakalı olarak ise, "Yenildiyse bırakır. Gençlerin önünü açması iyi olur. Ama onun gibi bir ustanın hala güreşmesi bizim gibi gençlere şevk veriyor" dedi. Kara, Taşçı ile tekrar güreşmesi halinde yenip yenemiyeceği yönündeki soruya ise, "Güreş sürprizlerle dolu. Ayağınız kayar sakatlanabilirsiniz" cevabını verdi.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 10:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?