18
Mayıs
2024
Cumartesi
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Bursa-Yıldırım: Sit alanındaki 40 ev yıkıldı

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde tabii SİT alanındaki 40 kaçak yapı olaylı bir şekilde yıkıldı.
Değirmenönü Mahallesi’ndeki yıkımlarda jandarma robocopları bölgede geniş güvenlik tedbirleri alırken, evleri yıkılan 4 kişi bayıldı.

Yılmaz Baydır hastaneye kaldırılırken, diğer bayılanlardan Müşke Alkan, Yosma Gülle ve Hayriye Gülle’ye belediyenin sağlık ekibi müdahale etti. Yıkım sırasında, zabıt tutulmayan bazı kaçak inşaatların halen devam etmesi dikkat çekti. Jandarma çevre koruma timleri, yeni yapılan kaçak yapıların koordinatlarını belirleyerek, tutanak tuttu.

Seçim öncesinde kaçak yapıya müsamahamalı davranacakları yolunda halka söz verildiği yönündeki iddiaları cevaplandıran Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi. Seçim sonrasında ilk icraat olarak yıkıma karşı kararlılıklarını dile getirdiklerini hatırlatan Keskin, "Kimse tuğla üzerine tuğla koymasın, bu yıl içinde ruhsatsız bina yapmasın dedik. Gerek imar planlarına işlerlik kazandırmak, gerekse prosedürlere imkanlar hazırlamak bakımından insanlarımızın biraz daha sabırlı olmalarını istedik. Üstelik bu konuda büyükşehir ve 3 merkez ilçe belediye başkanıyla düzenlediğimiz ortak basın toplantısında kararlılığımızı ifade ettik" dedi.

Bugün yıkım yapılan Değirmenönü Mahallesi’nin yıllardır kaçak yapılaşmaya sahne olduğunu kaydeden Keskin, bölgenin kıraç bir arazi olmasına rağmen tabii SİT alanı olarak göründüğüne dikkat çekerek, "Her seçim döneminde kaçak yapılar Uludağ’a doğru uzanıyor. Burasının SİT kapsamından çıkartılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anıtlar Kurulu’na gerekli müracaatı yaptık. Yıllardır yapılan sağlıksız binaların ilk depremde mezar olmasından korkuyoruz. Ruhsatlı bina yapmak isteyenlere gerekli kolaylıklar sağlanacak. Bundan dolayı vatandaşlarımız biraz daha sabretsin" diye konuştu.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 15:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?