23
Mayıs
2024
Perşembe
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Bursa Yıldırım'da Emekliler Bahçesi'nin elektiği ve suyu kesildi

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde 9 yıl önce kurulan Emekliler Bahçesi’ndeki barakaların elektrik ve suyu belediyenin ilgisizliğinden dolayı kesildi.

Belediyenin çeşitli formaliteleri yerine getirmemesinden dolayı kaçak kullandıkları için elektrikleri kesilen emekliler, Yıldırım Belediye Başkanı Ramazan Altınöz’e tepki gösterdi.

Yıldırım Belediyesi, 9 yıl önce Vakıf Köy’de emeklilerin boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla hobi evleri yapılması için arazi tahsis etti. Belediyenin kararı doğrultusunda harekete geçen emekliler, tahsis edilen araziye 65 adet baraka yaptı. Her emekliye 300 metre karelik bahçe verildi.

Günün stresini atıp ürün yetiştiren emeklilerin barakalarına kaçak olarak sayaç bağlandı. Barakaların su ihtiyacı için bir de su kuyusu yapıldı. Su kuyusu için elektrik de kaçak olarak bağlandı.

TEDAŞ’ın kaçakla mücadeleye ağırlık vermesiyle birlikte 9 yılda 100 bin kilowatt saatin üzerinde kaçak tüketim yapılan hobi evlerinin elektrikleri kesildi. Çeşitli sektörlerde yıllardır çalıştıktan sonra emekliliğe ayrılan 65 kişi, TEDAŞ ile Yıldırım Belediyesi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Özellikle hafta sonları sabahın erken saatlerinden itibaren barakalarına gelen emekliler bahçelerinde sebze ve meyve yetiştiremiyor. Emeklilerin büyük çaba sarfettikleri barakaların elektriği ve suyu 2 ay önce kesildi. Sadık Ustaralı (60), Güngör Şirin (65), Salim Yeniyer (70), Yusuf Güneş (75) ve Celal Beşinci (70) isimli emekliler elektrik ve sularının yeniden açılacağı günü bekliyor.
Hobi evleri sakinleri, Yıldırım Belediye Başkanı Ramazan Altunöz’ün göreve geldiği ilk haftadan buyana bahçe evlerini kaldırmak istediğini belirterek, "Burada rant olduğunu iddia ediyor. Buraya otel yapacağım diyor. Sosyal belediyecilik bu mu? Burada insanlar stres atıyor, depresyonda olanlar hayata bağlanıyor" dediler.

TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı Durali Ferik ise 9 yıldır elektriğin kaçak olarak kullanıldığını 100 bin kilowatt saatin üzerinde tüketim olduğunu belirterek, "Abonelik şartları yerine getirilmeden abone yapamayız. Belediye adına müracaatta bulunulmamış. Burada 49 tane sayaç var. Bunları belediye bağlamış. Saatler bugüne kadar abonesiz olarak kaçak kullanıyorlardı. Su pompası, tuvalet ve idari bina ve barakalar için elektrik projesi ve DSİ ya da Köy Hizmetleri’nden projeyle abonelik müracaatı yapılması lazım" diye konuştu.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2003 Salı 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 13:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?