18
Mayıs
2024
Cumartesi
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Dağcılara zirvede buz kursu

Bursa’da faaliyet gösteren dağcılara, uzman eğitimciler tarafından ileri kar-buz eğitimi verildi.
Yıldırım Belediyesi Dağcılık Bölümü ile Demirtaş Dağcılık’tan 10 yeni dağcıya, Oteller Bölgesi’nin üst tarafındaki Fatin Tepe’de kazma ile buz üstünde kalma ve yoğun karda yol alma teknikleri öğretildi.

Dağcılık eğitmeni Mustafa İşcan, teknik tırmanışlarda, buz zeminde yol almanın ve eğimli zeminlerde kayma anında tutunmanın hayati öneme sahip olduğunu belirtti. İşcan, "Dağcılık adrenalini yüksek, keyifli bir spor. Ancak tekniklerini çok iyi bilmek ve soğukkanlılıkla tatbik etmek gerekiyor. Tabiat tutkunu gençlerin, zor şartlarda teknik tırmanışlar ve yürüyüşler için hazırlıklı olması gerekiyor. Kar ve buz zeminde tırmanış, eğimli zeminde buza kazma ile tutunma konusunda tecrübe sahibi olmaları gerekiyor. Bu beceri, hafif eğimli zeminlerde yapılacak antrenmanlar ile kazanılır. Hem gece eksi şartlarda konaklama hem de ileri kar buz eğitimi için Fatintepe’de bu çalışmayı tertipledik" dedi.

Kursiyerler ise gece Bursa ve Gemlik körfezinin ışıklarını seyrettikleri karla kaplı tepede, gece kamp keyfini yaşayıp, gündüz ise riskli olmayan ortamda buz kazması kullanmayı öğrendiler.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 18:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?