24
Mayıs
2024
Cuma
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Keskin’den Fransa çıkarması

BAŞKAN KESKİN’DEN FRANSA ÇIKARMASI

NALAS Asbaşkanı Dr. Özgen Keskin ve Marmara Belediyeler Birliği Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Direktörü Murat Daoudov’dan oluşan MBB heyeti, Fransa’nın Strasbourg şehrinde NALAS toplantısına katılarak çeşitli temaslarda bulundu.

Bulgaristan Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve NALAS Başkanı olan Vladimir Moskov’un başkanlığında toplanan icra kurulu, dönüşümlü başkanlık sistemi ve bunun gerektireceği tüzük değişiklikleri, NALAS’ın danışmanlık hizmetleri, 2011 yılı genel kurulu ve Saraybosna Belediyeler Fuarı gibi konuları masaya yatırdı. NALAS yönetiminin Avrupa Konseyi ile ilk resmi teması olma özelliği taşıyan görüşmeler kapsamında ilk kez toplandıklarına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı ve NALAS Asbaşkanı Dr. Özgen Keskin, özellikle NALAS ile Avrupa Konseyi arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve Güney-Doğu Avrupa’yı kapsayan yerel demokrasi izleme komisyonları ile ortak çalışmaların yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Keskin, “Avrupa Konseyi toplantılarına ve komisyonlarına NALAS’ın davet edilmesi, İstanbul’da Marmara Belediyeler Birliği ile güçlü irtibatın sağlanması, böylece birliğin irtibat noktası olarak görev üstlenmesi, Kosova’da açılacak Yerel Demokrasi Ajansı projesine Türk belediyelerinin katılması geliştirilecek projeler açısından önemlidir” diye konuştu.

NALAS İcra Kurulu, AB kurumları ile görüşmek amacıyla benzer çıkarmayı Haziran ayında Brüksel’de yapılmasına karar verdi. Fransa’daki temasların ardından Almanya’nın Stuttgart şehrine ziyarette bulunan Yıldırım Belediye Başkanı, Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi ve NALAS Asbaşkanı Dr. Özgen Keskin ile diğer Marmara Belediyeler Birliği heyeti, Stuttgart Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Schuster ve Mercedes-Benz firması yetkilileri ile görüştü.

BAŞKAN KESKİN’DEN FRANSA ÇIKARMASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 12:12:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 12:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?