23
Mayıs
2024
Perşembe
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Şehitler için tırmandılar

Bursalı 9 dağcı, Çanakkale Şehitleri’nin hatırasına, Uludağ’ın 3 metre karla kaplı zirvesine tırmandı.

Yıldırım Belediyesi Spor Kulübü Dağcılık Bölümü üyesi 9 dağcı, oteller bölgesinden başladıkları Kuşaklı-Zirve-İnegöl Kıran Yaylası geçişini zorlu hava şartlarına rağmen 3 günde tamamladı. Dağcılık Birimi Sorumlusu Nazif Makas’ın önderliğinde, jandarmadan izinli olarak gerçekleştirilen faaliyetin ilk gününde ekip, Fatin, Tutyeli, Kuşaklı sırtlarını takip ederek 2 bin 453 metredeki küçük zirveye ulaştı.

Bir cephesi açık olduğu için içi karla kaplı olan sığınak binasını kar blokları ile kapatarak geceyi sığınakta uyuyarak geçiren ekip, sabah yoğun sis ve fırtına altında pusula yardımı ile Rasat düzlüğüne kadar yürüdü.

Zorlu hava şartlarına rağmen Uludağ’ın 2 bin 543 metre yüksekliğindeki zirvesine tırmanan 9 kişilik ekip, burada Çanakkale Şehitleri için pankart açıp, saygı duruşunda bulundu. Akşam saatlerinde İnegöl’ün Kıran Yaylası’na doğru harekete geçen ekip, ilk olarak Karagöl’e indi.

Eğrikar Tepesi’ni aşıp Koç Yatağı Yaylası üzerinden Kıran Köyü çobanlarının kullandığı bir bağ evinde geceyi geçiren ekip, sabah saatlerinde Darıalanı Mevkii üzerinden Kıran Köyü’ne ulaşarak faaliyeti 3 günde tamamladı.

Nazif Makas sorumluluğundaki tırmanışa, Yıldırımlı dağcılar Gökay Mutlu, Mustafa İşcan, Yusuf Kara, Şamil Ordu, Göksel Kocaman, Selçuk Göksel, Taner Güler ve Kadir Biçer katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 14:32:44
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 14:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?