18
Mayıs
2024
Cumartesi
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Semt pazarları tarihe karışıyor

Bursa’nın Yıldırım İlçesi’nde belediye, cadde ve sokaklardaki pazar yerlerinin kaldırılarak, sabit pazar yeri haline dönüştüreceği projelerine start verdi. Kaldırmaya gerekçe olarak, pazarların acil olaylara müdahaleyi zorlaştırdığını ve çirkin görüntülere yol açması gösterildi. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, cadde ve sokaklara kurulan pazarların acil olaylara müdahaleyi zorlaştırdığını ve çirkin görüntülere yol açtığını söyledi.

Teyyareci Mehmet Ali Caddesi’ndeki 2,5 kilometrelik caddede kurulan pazar yerinin yıllardır kaldırılmasının düşünüldüğü; ancak bir türlü çözüm üretilmediğini belirten Keskin, "Teyyareci Mehmet Ali Caddesi’nin 2,5 kilometrelik bölgesinde kurulan pazar yeri birçok mahallenin de bağlantı noktası. Bu caddede pazar kurulması pazar günleri acil birçok olaya müdahale edilmemesine yol açıyor. Caddeye kurulan pazar yerini kaldırarak, Baruthane, Maltepe, Yeşilyayla ve Mesken Mahalleleri’ne katlı pazar yeri yapacağız. Bununla ilgili çalışmalara başladık" dedi.

Keskin ayrıca Yıldırım Beyazıt Külliyesi’nin etrafına kurulan Cuma Pazarı’nın da bölgenin tarihi ve kültürel görüntüsüne yakışmadığını dile getirdi. Keskin, külliyenin çevresine kurulan pazar yerinin Gökdere Projesi kapsamında Gökdere’nin çevresine yapılacak inşaatı halen devam eden yere taşınacağını, bunun hem Yıldırım Külliyesi’nin etrafındaki bölgedeki görüntüyü güzelleştireceğini, hem de Kurtuluş Caddesi üzerindeki yoğun parklanmayı ortadan kaldıracağını ifade etti. Keskin, Teleferik Mahallesi’nde de sokağa kurulan pazarın bölgede yapılacak düzenlemeyle kaldıracağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 15:00:44
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 13:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?