18
Mayıs
2024
Cumartesi
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Sevgi market 63 bin kez yüz güldürdü

SEVGİ MARKET 63 BİN KEZ YÜZ GÜLDÜRDÜ

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Türkiye ve Avrupa'ya örnek, üniversitelere tez konusu olan ödüllü Sevgi Marketi'nden 2009 yılında 63 bin kişi yararlandı. Bir yıl öncesine göre yüzde 60 artışın sağlandığı Sevgi Marketi bereketli bir elin yoğurduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Sadaka taşları gibi kimin aldığı, kimin ne kadar verdiği belli değil. Zengin gönderiyor, bankamatik kartı gibi kartı olan ihtiyaç sahipleri dilediği zaman gelip marketten yararlanıyor" derken Sevgi

Market'te yüzlerce çeşit gıdanın yanısıra mobilyadan, beyaz eşyaya, gelinlikten, çeyiz setine yoksulların ihtiyaçlarına cevap verecek ürünler bulunuyor

Sevgi Market'in 5 yıldır hizmet verdiğini, gayet rantabl şekilde işlediğini, aksamadan bugünlere gelmesinin de kendilerini mutlu ettiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Burada güzel bir bereket var. Binlerce insan yararlanıyor. Sevgi Market'in değişik üniteleri var. Belediyenin altı süper markete dönüştü. Görevliler dışında kimse marketten yararlananları görmüyor. Gururlarının kırılmasını, rencide edilmelerini istemiyoruz. Geçmişte bu hatalar yapıldı. Sadaka taşları gibi kimin aldığı, kimin ne verdiği belli değil" dedi.

Zenginin de elektronik ortamda hibe ettiği ürünlerin nasıl dağıtıldığını gördüğünü ve güven sayesinde Sevgi Market'e hediyeler geldiğini anlatan Özgen Keskin, "Gıda ünitesinde yoksullarımızın elektronik kartları var. Kartlarıyla ailenin nüfusu oranında limiti ne kadarsa alışverişini yapıyor. Sepetlerle süpermarketten alışveriş yapar gibi rahatlıkla istediğini alıyor. Sevgi Market'in giysi reyonu var. Burada birinci ve el ikinci el giysiler var. Bursa tekstil kenti olduğu için ihraç fazlası ürünler ya da işadamlarımızın gönlünden kopanlar geliyor. İkinci el giysileri ise semtlerimizdeki giysi kumbaralarından fakirlere ulaştırıyoruz. Yeni bir ceket aldığında eski ceketinin yoksulun sırtını ısıtmasını isteyen giysi kumbaralarımıza poşet içinde bunları bırakıyor. Biz de her gün oradan toplayıp ütüleyerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz" diye konuştu.

"Eskiyi getir yeniyi götür" şeklinde beyaz eşya ya da mobilya kampanyası yapan firmaların kullanılmış ürünleri de kendilerine gönderdiğini, Uludağ'da sezon başında yenilenen bir otelin eski eşyalarını temiz bir şekilde kendilerine ulaştırdığını anlatan Başkan Keskin, "2008 yılında burada 40 bin adet hizmet verildi. 2009 yılında bu rakam 63 bin oldu. Son derece güzel bir şey. Bu hizmetlerin artarak devam etmesini istiyoruz. Çok dua alıyoruz" şeklinde konuştu.

Sevgi Market'e son olarak hayırsever işadamlarının yanısıra, okullarında sosyal sorumluluk projesi düzenleyip katkı sağlayan anaokulu öğrencileri de yardımda bulunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 09:58:00
Güncelleme :14 Mart 2010 Pazar 19:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?