2
Haziran
2024
Pazar
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Velilere, hastalıklar için eğitim

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde, ilköğretim okulu öğrencileri ve velileri, 'Çocukları ve Gençleri Riskli Hastalıklardan Koruma' projesi çerçevesinde verilecek eğitimle, madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan korunma konusunda bilgilendirilecek.
Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan konferansta konuşan Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencal, projede yer alan sorunlarda herkese sorumluluklar düştüğünü belirterek, "Bu proje kapsamında tüm ilçedeki okullara bilgi verildi. Proje çerçevesinde çeşitli okullarda eğitim gören 15-18 yaş arası 17 bin 283 öğrenciye ve yaşları 13 ila 15 arasında değişen 18 bin 123 çocuğun velisine de eğitim verilecek. Bu proje herkese çok faydalı olacak. Umursamazlık etmeyelim, yoksa yanan bu ateş daha da büyür. 3 ay boyunca sürecek bu organizasyonda faydalı çalışmalara imza atılacak. Bu konuda herkese sorumluluklar düşmekte. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Çocukları suç unsurundan koruyan en önemli faktör, ailelerinin sevgi ve alakasıdır" dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Narkotik Büro Amiri İhsan Yılmaz ise, uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı 3 ay boyunca öğrenci ve velililere çeşitli bilgiler vereceklerini ifade etti. Bu konuda herkese mesuliyet düştüğünü dile getiren Yılmaz, "Bu alışkanlıklarla mücadele etmenin en etkin yolu eğitimdir. Madde bağımlısı olan kişi için uzun tedavi, sabır ve fedakarlık şarttır. Bu zararlı alışkanlıklara karışan kişilerin kurtulması 15 yıl gibi uzun zaman alabilmekte. Bu sıkıntıları yaşamamak için bu alışkanlıklara hiç bulaşmamak gerekir. Bunun için de eğitim şarttır. Biz de bu konuda öğrenci, veli ve çeşitli kurumlarla birlikte çalışacağız" diye konuştu.
Bu arada, Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği 'Mutluluğa Düşen Gölge' adlı resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 18:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?