19
Mayıs
2024
Pazar
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yeni kentsel dönüşümler yolda

YILDIRIM'DA YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜMLER YOLDA

Yıldırım'da 7 yılda, binlerce konut alanıyla 7 ayrı kentsel dönüşümü gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, önümüzdeki günlerde yeni kentsel dönüşümlere imza atacak. Belediye Başkanı Özgen Keskin, vatandaşların talebi doğrultusunda Sinandede Semti'nde 2. ve 3.etapların çalışmasına başlayacaklarını, ilçede özellikle çöküntü bölgelerinde yeni kentsel dönüşümler planladıklarını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Özgen Keskin, göreve geldiklerinide vatandaşarın ucuz konut talebini değerlendirdiklerini belirterek, "Yıldırım'da 7 kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. 10 milyon lira kredi alarak ilk kentsel dönüşümü Yiğitler'de yaptık. Buradan elde ettiğimiz gelirle diğer kentsel dönüşümleri gerçekleştirdik. Şu anda borçsuz şekilde dönerli olarak yeni kentsel dönüşümlere yöneliyoruz" dedi.

 

"KENTSEL DÖNÜŞÜMLER SIFIR MALİYETLE YAPILDI

Kentsel dönüşümlerin 700 bin kişiye hizmet götüren belediyeye sıfır maliyetli olduğunu anlatan Keskin, "Yiğitler'de 36 dönümde ayda 300 liraya insanları ev sahibi yaptık. Sinandede semtinde, 'ver gecekondunu al daireni' sloganıyla kentsel dönüşüm yaptık. Beyazıt Kartal Sokak'ta yüzlerce evi yıkıp 15 metrelik yol inşa ettik. İnsanların rızasını alarak orayı tahliye ettik. Gecekondular şimdi geniş cadde ve yeşil alan oldu, bir de kimsesizler konağı inşa ettik. Yıldırım Külliyesi'nin olduğu yerde bir çok

yıkıntı halindeik evi satın aldık, tescilli binaları ortaya çıkardık. Yıldırım külliyesi, Molla Yegan gibi ilk darüşşifa ve üniversiteyi ortaya çıkardık. Cazibe merkezinde mezbelelik alanları ortadan kaldırdık. Akçağlayan'da 776 bahçeli ev inşa edildi. 300 dönüm kamulaştırdık. Bunu TOKİ ile birlikte yaptık. Oradan belediyeye verilen daireleri de diğer kentsel dönüşümlerde kullanacağız" dedi.

 

"ARSA SPEKÜLATÖRLERİNDEN DOLAYI YERİ AÇIKLAYAMAM"

Keskin, gönlünün yeni kentsel dönüşüm inşa etmekten yana olduğunu kaydederek, "Yeri tam olarak açıklarsak, arsa spekülatörleri harekete geçiyor. Rant sağlanıyor. Onun önüne geçmek için spekülatörlere meydan vermemek için yeri saklı tutuyoruz. Özellikle kentin çöküntü alanlarında yenilenme çalışmalarımız devam edecek. Sinandede 2. ve 3.etap inşaatı da talep doğrultusunda yapılacak. Görüşmeler devam ediyor. Orada da eciş bücüş binlerce ev var. Modelimiz Türkiye'ye örnek oldu. 10 milyonluk krediyle 7 tane

kentsel ödnüşüm gerçekleştirdik. Bir miktar daha dönüşüm yaparak ilçemizi rahatlatacağız" diye konuştu.

YILDIRIM'DA YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜMLER YOLDA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 10:32:03
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 10:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?