18
Mayıs
2024
Cumartesi
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yıkıma oturma eylemli direniş

Bursa’da kaçak binaların yıkımı sırasında, ev sahipleri sokak ortasında oturma eylemi yaparak kepçeyi engellemek istedi. Robocop polisler, oturma eylemi yapan vatandaşları dağıtıp, aralarında halkı galeyana getirdiği öne sürülen kişilerin de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

Yıldırım Belediyesi ekipleri bugün de Bağlaraltı Mahallesi’ne gitti. Yıkım ekipleri çok sayıda çevik kuvvet eşliğinde mahalleye girdiğinde vatandaşlar olaya tepki gösterdi. Belediye Başkanı Özgen Keskin’i istifaya çağıran vatandaşların protesto gösterisi sırasında gruptan 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltıları ve yıkımı protesto eden 215 ve 216. Sokak sakinleri yol ortasına oturarak protestolarını sürdürdüler. Yıkım ve polis ekiplerini engellemeye çalışan kadınlı erkekli grup robocoplar tarafından dağıtıldı. Burada da gruptan 3 kişi gözaltına alındı. Polisin yardımıyla belediye ekipleri 13 evi kısmen yıkarken, öğleden sonra yapılacak yıkımlarla gün içerisinde toplam 23 evin yıkımının gerçekleştirileceği öğrenildi.

Öte yandan Yıldırım Belediye Başkanlığı’nın Artvinlilerin evini yıkmadığını, Erzurumluların cezalandırdığını öne sürüp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Sabahattin Uçak isimli bir mobilyacı da yıkımları kamerayla görüntüledi. Başbakanlıktan kendisine gönderilen cevabi yazıda delil istendiğini öne süren 37 yaşındaki Uçak, "Çektiğim görüntüleri başbakanlığa göndereceğim" dedi. Yıkım esnasında baygınlık geçiren Döne Bal isimli kadın da, ambulansla hastaneye kaldırılırken, diğer kadınları bayan robocoplar teselli etti.

bursa
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 14:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?