19
Mayıs
2024
Pazar
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yıldırım Belediye Başkanı 6 aylık icraatını halkla paylaştı

Keskin, Adile Naşit Gösteri Merkezi’nde 6 aylık icraatlarını anlattığı basın toplantısına, Yıldırım’ın en büyük probleminin plansız yapılaşma olduğunu söyledi. Çocukluğunda Yıldırım’da 10 bin hane ve 60 bin nüfusun bulunduğunu hatırlatan Keskin, "Yıldırım, 30-40 yıl içinde 10 kat büyüdü. Böyle bir büyümenin Türkiye’de eşi ve benzeri yoktur. Bugün 120 bin hane ve 600 bin nüfusla Yıldırım, plansızlıktan dolayı köy görünümünde. 6 ayda 350 kaçak yapıyı yıktık. Ama yıkmakla kaçak yapılaşmanın önünü kesemiyoruz. Ankara Yolu’nun altı ova koruma planı, üstündeki bölüm ise SİT alanı olduğundan buraları planlı hale getiremiyoruz. Bununla ilgili Anıtlar Kurulu üyelerini bölgeye gezdirdik. Onlarda bölgenin SİT alanı ile ilgisinin olmadığını söylediler. En yakın zamanda buraları yapılaşmaya açmak zorundayız. Ayrıca TOKİ, müteaahhitler veya alacağımız kredilerle ilçede kentsel dönüşüm başlatacağız. Yıldırım’ı planlı yapılaşmayla köy görüntüsünden kurtaracağız" diye konuştu.

Keskin, Yıldırım’ın yüzde 80’inin kaçak olduğuna dikkat çekerek, evleri birer mezar olmaktan çıkartacak ’deprem envarteri’ çalışmasının bir çok belediye tarafından örnek model olarak alındığını bildirdi.

6 ay içinde 32 projeye imza attıklarını anlatan Keskin, hizmetin vatandaşın ayağına götürüleceği mahalle konaklarının halkla belediyenin buluşma noktası olacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her mahalleye bir mahalle konağı yapacağız. Doğal afetlerle deprem odalarının ve can yeleklerinin bulunacağı mahalle konakları, tahsilat büroları, hobi odaları, gençler ve bayanların boş vakitlerini değerlendireceği kurs salonlarıyla vatandaşın belediye ile sımsıcak buluştuğu yerler olacak. 5 yıl içinde bütün mahalleler konaklarına kavuşacak".

Hazırladıkları projelerin Türkiye’de bir çok belediye tarafından örnek alındığını vurgulayan Keskin, 6 ay içinde bu kadar büyük hizmetlere imza atmamızın altında ’ben değil biz’ anlayışı ile çalışma prensibi yattığını kaydetti.

Seçimlerden önce hazırladıkları acil eylem planını görevi teslim aldıktan bir ay içinde başlattıklarına dikkat çeken Keskin, "Belediye hizmetlerindeki en önemli sorun, yönetenlerle yönetilenler arasındaki iletişimsizlik ve bürokratik engeller. Biz, belediyede vatandaşı düz duvara tırmandıran bürokratik engelleri kaldırarak, bugün git yarın gel devrini sona erdirdik. Bu vatandaşında belediye hizmetlerine katkıda bulunmasını sağladı. Yarım senelik dönem içinde sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki hizmetlerle Yıldırım’ı yaşanabilir bir kent haline dönüştüreceğiz" şeklinde konuştu.

Yıllardır atıl durumda olan Barış Manço Kültür Merkezi’nin çok yakında elektronik kütüphane olarak hizmete gireceğini ifade eden Keskin, proje maliyetinin yüzde 90’ı Avrupa Birliği Merkezi Finans Birimi tarafından karşılanacak olan 303 bin Euro’luk finans maliyeti olan engellilere ve işsizlere mesleki beceri kazandıracak 2 projenin yüzlerce kişinin yüzünü güldüreceğini de sözlerine ekledi.

iha-yıldırım
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 14:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?