19
Mayıs
2024
Pazar
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yıldırım Belediyesi, ŞehirTiyatrosu oyuncularının görevine son verdi

Yıldırım Belediyesi Şehir Tiyatrosu çalışanlarının hiç bir gerekçe gösterilmeden belediye tarafından işlerine son verildiği bildirildi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan tiyatrocular, 3 yıldır belediye bünyesinde kent kültürüne katkıda bulunma amacıyla çalıştıklarını belirterek, "Aydınlık yarınlardan çekinen kişiler varsa bunun kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Bu açıklama ile kamuoyu baskısı oluşturup geri dönme arzusunda değiliz" şeklinde görüş belirttiler.
Açıklamada, 6 sanatçı, 1 dekoratör ve 1 ışık teknisyeni ile 8 kişinin asgari ücretle görev yaptığı da dile getirildi.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de tiyatrocuları keyfi olarak işten çıkartılmadığını ifade ederek, "Sayıştay tarafından yapılan denetimlerde, bu tip kişilerin faaliyetlerini belediye bünyesi altında devam etmeleri halinde eski başkan hakkında zimmet davası açılacağı belirtildi. Biz de böyle bir olumsuzluk yaşanmaması için Sayıştay raporunu dikkate alarak tiyatrocu ve çalgıcı olarak belediyeden maaş alan personeli çıkarttık. Belediye olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere karşı değiliz. Aksine bunlara büyük önem veriyoruz. Ama bütün bunlar yasal çerçevede olmalı. Yerel Yönetimler Yasası çıktığında bu alandaki çalışmaları yeniden ele alacağız" diye konuştu.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2004 Çarşamba 01:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?