19
Mayıs
2024
Pazar
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yıldırım Belediyesi tarihi medreseyi değerlendiriyor

Bursa’nın Yıldırım Belediyesi, Osmanlı’nın ilk devirlerinden kalma Molla Yegan Medresesi’ni kültür ve eğitim merkezi haline getirmeye hazırlanıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’ye medreseyi gezdirerek, proje hakkında bilgi verdi. Keskin, mülkiyeti İsmail Şigal isimli şahsa ait olan Molla Yegan Medresesi’ni belediye olarak 150 milyara satın alacaklarını söyledi. Medresenin satış işlemlerinin tamamlanmasından sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verileceğini kaydeden Keskin, ardından bu tarihi mekanı kültür ve eğitim kompleksi yapmak için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Keskin, restorasyonu sponsorlara yaptırmayı düşündüklerini anlattı.

Yıldırım semtinde 600 metrekarelik alana kurulu bulunan Molla Yegan Medreresi’nde şu anda 12 hane bulunduğu, bu vatandaşlara taşınmaları için yeni yer tahsis edileceği öğrenildi. Bu yılın sonunda tahliye işlemi tamamlanarak, medresede restorasyona başlanması planlanıyor. Tarihi medresenin eğitim ve kültür merkezini dönüştürülmesiyle birlikte burada bilgisayar, yabancı diller, genel kültür ve çeşitli bıranşlarda kurslar düzenleneceği, satranç, tenis yarışmaları tertipleneceği ifade edildi.

Osmanlı Devleti’nin 3. şeyhülislamı olan Molla Yegan’ın, 1400’lü yıllarda söz konusu medrede binlerce talebe yetiştirdiği, ayrıca Ulucami’yi yapan kişilerin de bir süre medresede konakladığı biliniyor.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2004 Pazar 16:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?