31
Mayıs
2024
Cuma
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yıldırım Çocuk Kültür Şenliği başlıyor

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Kitap Merkezi (BKM) iş birliği ile düzenlenen Çocuk Kültür Şenliği 26 Kasımda başlıyor.


Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu'nda 27 Mayısa kadar ücretsiz gerçekleştirilecek faaliyetler ile çocuklar tiyatroya ve sinemaya doyacak. Adile Naşit Tiyatrosu, Yıldırım ilçesinde bulunan çocukları tiyatroya doyuracak. Acele güldürü servisi tarafından sahnelenecek çocuk tiyatro günlerinde Nasrettin Hoca ve İçimdeki Ses adlı eğitici çocuk oyunları perde açacak. Bunun yanı sıra Atatürk‘ün hayatını anlatan belgeseller, çizgi filmler, folklor gösterileri, çocuk gelişimine faydalı eğitici görseller ve resim günleri düzenlenecek.


Yıldırım Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle okullarından alınacak çocuklara, BKM tarafından hediye çeki, indirim kuponu ve çeşitli hediyeler dağıtılacak. Çocuklar, hediye kuponları ile Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 100 temel eserden birini ücretsiz alacak.


Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin , Yeni başlattığımız ‘Yıldırım Çocuk Kültür Şenliği’ ile çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacağız. Yıldırım ilçesindeki tüm ilköğretim okullarından otobüslerle alınacak olan yavrularımız, Adile Naşit Sahnesi'nde tiyatro izleyip tekrar okullarına götürülecek. Fırsat buldukça çocuklarla tiyatro günlerinde bir araya gelip onlarla oyun izleyeceğim. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yapılan çalışmalarımız devam edecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 22:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?