18
Mayıs
2024
Cumartesi
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yıldırım'a Kalite Meydanı

YILDIRIM'A KALİTE MEYDANI

Yıldırım Belediyesi ve Kalite Birliği Derneği iş birliğiyle Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesine Kalite Meydanı yapıldı. Kurtuluş Caddesi üzerine yapılan Kalite Meydanı'na asılan bilboardda Sultan 2. Bayezıd tarafından yürürlüğe konulan Kanunname-i İhtisab-ı Bursa yazıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Necmi Akosman, Kalite Birliği Derneği Başkanı Mustafa Karaman, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve yönetim kurulu üyeleri Kalite Meydanı'nda incelemelerde bulundu. Dernek Başkanı Karaman, 2. Bayezıd tarafından hazırlanan ve dünyanın ilk standartlar kanunnamesinin özetinin yazılı olduğu meydanın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Kalite ile ilgili ilk yazılı belge olması sebebiyle fermanın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Karaman, "Başkan Keskin kalite konusunda oldukça hassas. Daha göreve geldiği ilk günlerde şehin doğu girişine 'Kalite Şehrine Hoşgeldiniz' yazılı bir tabela astırmıştı. Kaliteye olan hassasiyetinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Günümüzde kalitenin yükselen bir değer olduğunu, dünyanın kaliteyi büyük önem verdiğini ifade eden Keskin, "1502 yılında 2. Bayezıd tarafından onaylanan ferman, yüzyıllar geçmesine rağmen bugüne uyarlanabiliyor. Belediye olarak göreve geldiğimiz gibi TSE belgesi almaya hak kazandık. Bursa, kalite merkezi, Yıldırım da kalitenin merkezi olsun istiyoruz. Kalite şehrinden kaliteye uzanıyoruz" diye konuştu.

YILDIRIM'A KALİTE MEYDANI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 17:54:00
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 18:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?