19
Mayıs
2024
Pazar
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yıldırım'da otopark sorunu

Bursa'nın en çok ziyaret edilen mekanlarından Emirsultan Camii ve Türbesi karşısında, Yıldırım Belediyesi'nin otopark yeri bulmadan, yolu daraltarak kaldırımları 7 metreye çıkartması, bölgede ziyaret ve cenaze yoğunluğu olduğu günlerde trafiği kilitliyor. Emirsultan'da vatandaşlar belediyenin otopark alanı bulup, ihtiyaçtan geniş yapılan yaya kaldırımlarını daraltmasını istiyor.
Bursa'da yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret eden mekan özelliğini koruyan Emirsultan Türbesi'nin önünde kaldırımların genişletilmesi, mahalle sakinleri ve ziyaretçilerden tepki görüyor. Cenaze namazı olduğu sırada Emirsultan Camii'ne gelen vatandaşların park etmesiyle, belediyenin yaptırdığı geniş kaldırımlar sebebiyle daraltılan yol çalışmaz hale geliyor.
Emirsultan Mahallesi sakinleri, belediyeye çalışmanın başında, geniş kaldırımın bölgede ulaşımı içinden çıkılmaz hale getireceğini bildirmelerine rağmen uygulamanın gerçekleştirildiğini, cenazelerin camiden çıkamaz hale geldiğini söyledi. Yaz aylarında sünnet ve düğün sebebiyle vatandaşların Emirsultan Hazretleri'nin kabrini ziyarete geleceklerini, kilitlenen trafik manzaralarının Haziran ayından itibaren yoğunlaşacağını belirten mahalle sakinleri, Yıldırım Belediyesi'nin bu hatalı kaldırım çalışmasını iptal ederek daha geniş park alanı ayırmasını istedi.
Bu arada, kilitlenen trafik nedeniyle sürücüler arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor. Öğle saatlerinde araç geçişinin yoğun olmamasına rağmen, cenaze sebebiyle Emirsultan Camii etrafına park eden araçlar ulaşımı kapattı. Daraltılan araç yolunun genişletilen yaya kaldırımının ihtiyaçları görmezden gelen mühendislerin işi olduğunu belirten sürücüler, "Belediyeler araç sayısı artarken, çarşı, işyeri bulunmayan bu bölgede kaldırımları 5 ila 7 metreye çıkarmalarını anlamak mümkün değil. Biz belediyeden 5 metre yaya yolu yerine 2 metre kaldırım, geniş bir cep ile araçların diklemesine park ederek daha fazla araç alınacak şekilde düzenlemesini talep ediyoruz. Ancak cenazeler bile içinden çıkılmaz hale gelen trafikte 2 saat bekletiliyor. Bursa dışından gelenler de park yeri olmadığı için büyük sıkıntı yaşıyor" dedi.
Sürücüler ise, belediye yetkililerinin, kağıt üzerinde proje hazırlayıp, vatandaşların ihtiyaçlarıyla ilgilenmemelerinden şikayet etti.
.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 20:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?