5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Tarihe akın...

1462 yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından Çanakkale Boğazı’nın iki yakasına karşılıklı olarak yaptırılan Kilitbahir ve Çimenlik kaleleri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı ziyaret etmek için Çanakkale’ye gelen yerli ve yabancı turistler, özellikle Çimenlik Kalesi’ndeki tarihi topları incelerken, hayranlıklarını gizleyemiyor.

543 yıl önce yapılmasına rağmen halen ayakta duran tarihi kalelere hayran kalan turistler, Kilitbahir Kalesi başta olmak üzere tarihi alanlara yetkililerin daha fazla ilgi göstermesini istedi. Özellikle turlar halinde otobüslerle Çanakkale’ye gelen öğrenci grupları ise, tarih kitaplarında gördükleri muhteşem eserleri yerinde ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:17:32
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 12:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet keskin IP: 85.98.15.xxx Tarih : 24.05.2005 10:06:46
tarihi yerleri gezmek tabii ki güzel şeyler ama bizim türk çocukları merak heves bilgi denen bir şey yok maalesef. çünkü kültür yok boş ancak resim çektirmeyi bilirler ancak bunlarla kendilerini meşgul ediyorlar. bizler kültür bilgi olarak çok geri kalmış bir milletiz. bizim çocuklarımız da aynen öyle. sorsanız tarihleri hepsi sonbahar yaprakları gibi dökülürler maalesef