22
Mayıs
2024
Çarşamba
AYVACIK - ÇANAKKALE

Akrabasının hamile kızını doğradı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Çamkabalak Köyü'nde oturan 49 yaşındaki Ünzile Topçu, geçen yıl bir inşaat anlaşmazlığı nedeniyle oğlunu öldüren görümcesinin kocası ve eşinin amcasının oğlu Halil İbrahim Topçu'dan intikam almak için, 2.5 aylık hamile kızı 2 çocuk annesi 31 yaşındaki Mevlüde Özkan'ı 35 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Geçen yıl askerden dönen 22 yaşındaki Ramazan Topçu, bir inşaat anlaşmazlığı nedeniyle halası Huriye'nin eşi ve babasının amca çocuğu 55 yaşındaki Halil İbrahim Topçu tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olaydan sonra yakalanarak tutuklanan Halil İbrahim Topçu, yargılandığı mahkemede 16 yıl hapis cezasına çarptırılarak cezasını çekmeye başladı. Ramazan Topçu'nun annesi Ünzile ise oğlunun öldürülmesini bir türlü unutamadı.

AĞILDA 35 BIÇAK DARBESİ

Cezaevinde bulunan Halil İbrahim Topçu'nun evli 2 çocuk annesi kızı Mevlüde Özkan, Çamkalabak Köyü Kaşkaya Mahallesi'nde, geçen salı günü saat 19.00 sıralarında kızları Birgül (7) ve Şengül'ü (4) yanına alarak, evlerinin 500 metre ilerisindeki ağıla koyunlarını sağmaya gitti. İddiaya göre bir süre sonra ağıla Ünzile Topçu geldi. Mevlüde Özkan ile Ünzile Topçu arasında husumet nedeniyle tartışma çıktı. Ünzile Topçu bu sırada yanında getirdiği ekmek bıçağı ile Mevlüde Özkan'ı vücudunun 35 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Kan davasına kurban giden Mevlüde Özkan'ın ağılın kapısının önünde kardeşiyle oynayan kızı Birgül, Ünzile Topçu'yu elinde kanlı bıçakla kaçarken gördü. Hemen eve gidip, durumu babaannesine haber verdi. Mevlüde Özkan'ın ağıla koşan yakınları, kadının kan gölü içindeki cesediyle karşılaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen savcı ve jandarmanın yaptığı incelemenin ardından Mevlüde Özkan'ın cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Jandarma, 4 çocuk annesi Ünzile Topçu'yu evinde yakalayarak gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından çarşamba günü adliyeye sevk edilen Ünzile Topçu, tutuklandı.

EŞİNE HAMİLE OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Özkan'ın otopsinin ardından yakınları tarafından Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınan cenazesi, dün Çamkalabak Köyü Camii'ne getirildi. Burada öğle vakti kılınan namazın ardından Özkan'ın cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazede, “Hem eşimi hem de doğacak çocuğumu kaybettim'' diyerek gözyaşı döken Mevlüde Özkan'ın eşi Cahit Özkan, “Eşim olaydan birkaç gün önce, ‘Hamileyim, doktora gidelim’ demişti. Ama şimdi ikisi de yok oldu'' dedi.

Mevlüde Özkan'ın kızkardeşi Meryem Varol ile kayınvalidesi Ünzİle Özkan da, “Hamile olduğunu kocasından öğrendik. Bu acımızı bir kat daha arttırdı'' diyerek, üzüntülerini dile getirdi.

Gelini Ünzile Topçu'nun, torunu Mevlüde Özkan'ı öldürmesiyle yıkılan 75 yaşındaki Ayşe Topçu ise, “Önce damadım Halil İbrahim, askerden dönen torunum Ramazan'ı öldürdü. Şimdi de gelinim Ünzile, diğer torunum Mevlüde'yi. Kime ağlayayım. Torunlarım mezara, gelinim ve damadım ise cezaevine gitti'' diyerek ağıt yakıp, gözyaşı döktü.

KAN DAVASININ SÜRECEĞİ KORKUSU

Köydeki kan davasının bundan sonra da devam edeceğinden endişeli olan köylüler, Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek kendilerini sefalet ve cehaletten kurtarmalarını istedi. Köyde yaşayan Yahya Varol, mahallelerinde sularının bile bulunmadığını belirterek, “Burası Türkiye’nin en batısı. Ama Şırnak'tan beter. Sefalet ve cehalet içinde yaşıyoruz. Küçücük yerde kimse birbiriyle konuşmuyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan gelsin buradakileri 5'er kişi 5'er kişi dağıtsın. Yoksa bu olaylar yine olacak. Ben buradan gitmek istiyorum. Ama garibanım gidemiyorum. Bizi buradan kurtarsınlar'' dedi.
DHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 13:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?