19
Mayıs
2024
Pazar
AYVACIK - ÇANAKKALE

Assos'ta ruhsatsız oteller mühürleniyor

Ayvacık İlçesi’ne bağlı Assos antik kenti ve civarında bulunan 33 ruhsatsız işletme mühürlenmeye başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Koyunevi Köyü muhtarı ve turizm işletmecisi Hüseyin Evcimen "Şu anda bir çok turizm işletmesi ruhsat alamadıkları için Kaymakamlık tarafından mühürleniyor. Kapatılan ve kapatılacak işletme sayısının 33 olduğu bildirildi. Yaklaşan yılbaşı tatiliyle birlikte birçok işletmeci sıkıntı yaşıyor. Birçok otelin önemli miktarda yılbaşı rezervasyonu var. Bu oteller ilçe ekonomisi için büyük dinamik ve böyle zamansız ve sadece bir gün öncesinden yapılan uyarıyla kapatılan otellerin kaybettiği müşteri ilçe ekonomisine vurulan bir darbedir" dedi.

Geçmiş dönemlerde de konunun sadece geçici çözümlerle ele alındığını söyleyen Evcimen, "Bu sorun zaman zaman geçici çözümlerle halledilmeye çalışılmıştı. Ancak artık bunun kesin çözüme kavuşturulması gerekiyor. İşletmeciler mağdur. Bazı yerlerin mevcut yasalarla ruhsat alması imkansız gibi gözüküyor. Birçok yerlerin ise işletmecileri zaten köylü halkımız ve buralara ruhsat alması için yetkililerin yardım etmesi gerekiyor" dedi.

İlçe ekonomisi ve turizm için çözüm gerektiğini de belirten Evcimen, "Bu yerlere artık kesin çözüm bulunmalı ve ilçe ekonomisi turizmden gerekli olan kazancısı sağlamalı. Özellikle yılbaşı öncesi böyle bir işlemin yapılması turizme vurulan büyük bir darbe" dedi.

Öte yandan Assos’ta bulunan işletmeciler ise yılbaşı öncesi kapatılan işyerleriyle büyük zarara uğradıklarını belirterek, yetkililere ateş püskürdüler. İşletmeciler, "Yılbaşı öncesi bölgede bulunan turistik işletmelerin kapılarına mühür vurulmasının ardından rezervasyonlarda iptal edilmeye başlandı. Zararımız milyarlarca lira. Bu zararı kim karşılayacak. Bu durumu protesto etmek için Assos’dan Çanakkale’ye yürüyüş düzenlemeyi düşünüyoruz" dediler.

Ayvacık
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 08:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?