15
Mayıs
2024
Çarşamba
AYVACIK - ÇANAKKALE

Belediye meclis toplantısı iki ayrı yerde yapıldı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde Haziran ayı belediye meclis toplantısı bir ilke imza atılarak iki ayrı yerde yapıldı. 

Meclis toplantılarını halkın takip etmesini isteyen Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy'un bir kahvehanede yapılacağını duyurduğu toplantıya muhalefet üyeleri katılmazken, aynı üyeler halk kütüphanesinde kendi aralarında alternatif bir meclis toplantısı yaptı. "Muhtarın yeri" adlı kahvehanedeki toplantıya sadece Belediye Başkanı Yusuf Aksoy ve AK Partili meclis üyeleri Ali Rıza Canıtez, Halil Angın ve Mustafa Çetin'in katıldığı gözlenirken, 15 dakika diğer üyelerin gelmesi beklendi. Bekleme süresi içinde hiçbir meclis üyesinin gelmemesi üzerine toplantı yeterli çoğunluk sayısı olan 6'ya ulaşılamadığı gerekçesiyle 5393 sayılı belediye kanununun 22. maddesi uyarınca oturum 8 Haziran 2007 Cuma gününe ertelendi. Toplantı sonunda ise durumu bildiren bir tutanak hazırlandı. Küçükkuyu'da ilk defa bir kahvehanede yapılacak olan meclis toplantısını izlemek isteyen vatandaşlar, başlamadan biten meclis toplantısına şahit olmanın şaşkınlığını yaşadılar. 

Öte yandan bu meclis toplantısına katılmayan diğer muhalif meclis üyeleri ise aynı saatlerde Belediye Meclis Başkan Vekili Akın Özdemir'in başkanlığında halk kütüphanesinde toplanarak meclis toplantısı yapmak istediler. Küçükkuyu Belediye Meclisi Başkan vekili Akın Özdemir'in başkanlık ettiği toplantıda çoğunluk sağlanamayınca bu toplantı da 11 Haziran 2007 pazartesi gününe ertelendi. Meclis Başkan Vekili Akın Özdemir, yaptığı açıklamada, her zamanki toplantı salonuna geldiklerini belirterek, "Bir süre toplantının başlamasını bekledik. Saat 14.15 olmasına rağmen gelen olmadı. Belediye çalışma yönetmeliğinin 9. maddesine göre toplantıyı açtım ve meclis katibi Recep Bilgiç'ten yoklama yapmasını istedim. Çoğunluk sağlanamadığı için toplantının 11 Haziran Pazartesi günü aynı yerde yapılmasına karar verdim" dedi. 

Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy ise, "Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin 7. maddesi gereğince halkın da toplantıları izleyebilmesi amacıyla bu toplantıyı kahvehanede yapmayı kararlaştırdık. Ancak AK Partili üyeler dışındaki diğer üyeler katılmayınca yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle toplantı 8 Haziran Cuma gününe ertelendi" dedi. 

Aksoy 30 Mayıs 2007 tarihinde bütün meclis üyelerine toplantının yeri ve gündemi yazılı olarak bildirdiklerini belirterek, "Ancak muhalefet üyeleri toplantının yapılacağı yer ve zamanı hakkında belediye hoparlörlerinden sürekli yayın yapılmasına, ilan tahtalarına duyurular asılmasına rağmen inatla toplantıya gelmeyerek başka bir yerde kendi başlarına toplantı yaptılar" dedi. 

Şimdi meclis toplantısının 8 Haziran 2007 Cuma günü mü, yoksa 11 Haziran Pazartesi günü mü yapılacağı merakla bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 11:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?