18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVACIK - ÇANAKKALE

'Boru' muamması

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Küçükkuyu Beldesi’nde bir motelin denize lağım suyu boşalttığı ihbarını alan belediye ve sağlık ekipleri, bölgede kazı yaparak boru aradı.

Motel Gültur’un atık sularını gizli bir boru ile kendi evinin önünden denize bastığını iddia eden Ş.A. adlı vatandaşın şikayetini değerlendiren Ayvacık Kaymakamlığı, söz konusu yerde gün boyu pis su borusu aradı.

Küçükkuyu Sağlık Ocağı ve Belediye Fen İşleri ekiplerinin de hazır bulunduğu kazı sırasında 150 metrekarelik alan 2 metre civarında bir derinlikte kazıldı. 5 saat süren kazı sonunda boruya benzer herhangi bir şeye rastlanmadı. Saatlerce süren kazının ardından sahil kesimi köstebek yuvasına döndü.

Motel Gültur’un sahibi Atılay Güleli, 2004 yılı Ağustos ayında söz konusu vatandaşın yine şikayette bulunduğunu, belediyeden gelen ekiplerin şahsın iddia ettiği yerde kepçe ile kazı yaparak boru aradığını söyledi.

Her yerin alt üst edilmesine rağmen bir şey bulunamadığını hatırlatan Güleli, "Kazı sırasında bütün sahil çamura bulandı. Sezon ortası olması sebebiyle moteldeki müşterilerimiz buna tepki gösterdi. 20 civarında müşterimiz motelimizi terk etti. Ağustos ayındaki kazıları beğenmeyen vatandaş, İçişleri Bakanlığı, Çanakkale Valiliği ve Ayvacık Kaymakamlığı’na verdiği dilekçelerle daha geniş kazı yapılmasını istemiş. Bugün yapılan kazıda her taraf didik didik arandı. Biz Türk turizmine hizmet etmek için var gücümüzle çalışırken, kendi bindiğimiz dalı kesmek ister miyiz? İnsan sağlığı bizim için önemli. Asılsız iddialarla motelimizin haysiyeti ve şerefiyle oynayan bu şahıs hakkında kanuni hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 15:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?