19
Mayıs
2024
Pazar
AYVACIK - ÇANAKKALE

Çanakkale: Jandarma köylüleri sağlık taramasından geçirdi

Askeri personelden oluşan doktorlar, köylüleri muayene ederek, sağlık taramasından geçirirken, askeri veterinerler ise köylülerin geçim kaynağı olan hayvanları kontrol ediyorlar.

Edinilen bilgiye göre, Jandarma tarafından organize edilen "köy destek projesi" kapsamında gerçekleştirilen köylülere yönelik sağlık taraması ve erzak yardımı tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Küçükkuyu’ya bağlı Bahçedere Köyü’ne giden Jandarma ekipleri burada bulunan köylüleri tek tek muayene etti. Diğer köylerde bulunan vatandaşlar ise jandarmaya ait araçlarla Bahçedere Köyü’ne getirilerek sağlık taramasından geçirildi.

Daha önceden tespit edilen hastalıklara karşı getirilen ilaçlar köylülere dağıtıldı. Tamamı askeri personelden oluşan bir ekiple Küçükkuyu’ya bağlı Bahçedere Köyü’ne gelen ekipler burada köy meydanına hatıra fidanı diktikten sonra köylülerin sağlık problemlerini dinlediler. Köylülerin geçim kaynağı olan hayvanlar ise askeri veteriner tarafından ahırlarda kontrol edildi. Köy Destek Projesi’nin başında olan Binbaşı Hasan Kızılarslan bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

iha-çanakkale
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 14:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?