18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVACIK - ÇANAKKALE

Canlarını zor kurtardılar

Ayvacık-Edremit yolunda bir kamyonet seyir halindeyken alev alıp yanarken, sürücüyle ailesi canını zor kurtardı.

Çan’daki bir pazarlama firmasından yüklediği yoğurt, peynir, tere yağı, ayran, salam ve sucukları Küçükkuyu’daki müşterilerine götürmek için yola çıkan Ramazan Elkatmış yönetimindeki 17 AZ plakalı kamyonet, Arıklı sapağında elektrik kontağından meydana gelen kıvılcımla tutuşarak alev alev yanmaya başladı.

Araçta bulunanlar kendilerini güçlükle dışarı atarak canlarını zor kurtarabildi. Ayvacık İtfaiyesi olay yenine geç gelince, yangını Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arozöz söndürdü. Kamyonet, kısa sürede demir yığını haldi.

Ailesiyle birlikte yanmaktan son anda kurtulan Ramazan Elkatmış, Küçükkuyu’ya müşterilerine mal götürmeye giderken aracının aniden alev aldığını belirterek, "Yanımda hanımım ve çocuğum da vardı. Ne oluyor derken dumanlar çıkmaya başladı. Eşimin ’Araba yanıyor’ demesiyle kendimizi dışarıya zor attık. Arabada bulunan 3 yangın tüpünü kullandık. Alevlerin üzerine yoğurtları attım, ama söndüremedim. Arka kapağı açıp tek başıma malları indirmeye başladım. Sonra alevler tüm aracı sardı. Ayvacık itfaiyesine haber vermemize rağmen İtfaiye gelmedi. Orman ekipleri müdahale ederek alevlerin ormana sıçramasını önledi. 6 milyar liraya yakın zararım var" dedi.

Söndürme çalışmaları sırasında Çanakkale-İzmir yolu bir saat trafiğe kapandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 14:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?