19
Mayıs
2024
Pazar
AYVACIK - ÇANAKKALE

Ççanakkale: Ayvacık'ta bayrak krizi devam ediyor

Küçükkuyu’daki 64 haneli "Seltan" sitesinin girişinde 7 yıldır dalgalanan Türk bayrağının, site sakinlerinden bir kişinin şikayeti üzerine, Bayrak Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle gönderden indirilmesine tepkiler sürüyor. Ayvacık Kaymakamı Orhan Güldibi, "Herkes istediği yere istediği şekilde Türk bayrağını asamaz. Bayrağın ne zaman nereye ne şekilde asılacağı mevzuatlarda bellidir" dedi.


MHP Çanakkale İl Başkanı Rıdvan Uz ise "Bir bayrak uğruna 253 bin şehidin yattığı Çanakkale’de, Türk bayrağının indirilmesi bizi kahretti. Bu olay, bize 1996 yılında DEP kongresinde bölücü örgüt mensuplarının spor salonunda Türk bayrağını indirerek çiğnemelerini hatırlatmıştır. Kaldı ki bu olayın ardından devlet, Türk bayrağının her yere asılması için vatandaşları teşvik etti. Küçükkuyu’da tam tersi bir olayla karşılaşmak şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Eceabat Belediyesi tarafından Kakmadağ tepesine 7 yıl önce yapılan Türk bayrağı halen duruyor. Acaba Küçükkuyu’da bayrağımızı gönderden indirenler, aynı uygulamayı Eceabat’ta da yapabilecekler mi? Şehitler Abidesi’nin tavanına cam mozaikten yapılan Türk bayrağı motifi, otel önlerinde bulunan bayraklar, camiler ve yeni yapılan inşaatların çatılarına dikilen Türk bayrakları da bu kanuna aykırı mı? Eğer bunlar kanuna uygun değilse, bunların da kaldırılması gerekmez mi? Biz MHP ve Türk milliyetçileri olarak bayrağımızın gönderden indirilmesine asla kabul etmiyoruz" dedi.


Türk milletinin ve devletinin bağımsızlık sembolü olan bayrağın hiçbir zaman gönderden indirilemeyeceğini ifade eden Uz, "Vatan topraklarımızın bir parçası olan Küçükkuyu beldemizde 7 yıldır dalgalanan bayrağımızı indirenlen hangi aka hizmet ediyor? Bizler yüce Türk milletinin birer mensubu olarak bayrağımızın yeniden göndere çekilmesini ve burada sonsuza kadar dalgalanmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" diye konuştu.

iha-ç.kale
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 17:30:40
Güncelleme :11 Ağustos 2004 Çarşamba 13:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?