18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVACIK - ÇANAKKALE

Çevreciler Assos'ta toplanıyor

Marmara Çevre Platformu’nun (MARÇEP) 13. bölge toplantısı, Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Assos’da yapılacak. 9-10 Nisan tarihleri arasında Assos sahilinde Teras Otel’de yapılacak toplantıya, MARÇEP’e bağlı 17 çevre derneği katılacak.

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfez Şubesi 2. Başkanı ve MARÇEP Sekreteryası Sunay Obuz, Kazdağları’nda maden aranmasına izin verildiği şayialarının bölgede tedirginliğe sebep olduğunu ifade ederek, toplantıda, yeni Maden Kanunu ile bu konunun da görüşüleceğini ve çevre dernekleri olarak neler yapabileceklerini tartışacaklarını söyledi.

Çevre dernekleri olarak siyasilerin ve toplumun dikkatini çekmek için çeşitli çalışmalar yapacaklarını anlatan Obuz, milli park olan Kazdağları’nda altın arama izni verilmesinin büyük tehlike olduğunu ileri sürdü.

Obuz, toplantıda, Gelibolu Barış Parkı projesi, kıyı mühendisliği ve kıyı alanları yönetimi, yeni Dernekler Kanunu, Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde enerji ve çevre politikaları ve Türkiye’deki çevre örgütlerinin birleşmesi için hazırlanan TÜRKÇEP’in de ele alınacağını bildirdi.

Yeni kanuni düzenlemeyle Kazdağları’nda 10 bin hektarlık sahada Norvandiy, TÜPRAG ve Cominco gibi önemli altın şirketlerinin altın aramak için izin aldıkları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 17:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?