3
Haziran
2024
Pazertesi
AYVACIK - ÇANAKKALE

İçme suyu sıkıntısı bitiyor

Ayvacık'a bağlı Küçükkuyu Beldesi’nde bir araya gelen 60 kooperatif temsilcisi, Mıhlı çayından gelen su hattını yenilemek için hep birlikte hareket etme kararı aldı.

Küçükkuyu’da yerleşik nüfusun her geçen gün artması üzerine başlayan içme suyu sıkıntısını aşmak isteyen belediye, belde sınırları içinde bulunan kooperatiflerin yöneticileri ile Halk Kütüphanesi’nde bir toplantı yaptı. Toplantıda Narlı Köyü ile olan davanın bittiğini açıklayan Belediye Başkanı Yusuf Aksoy, havaların düzelmesiyle çalışmalara tekrar başlandığını söyledi.

Kooperatiflere düşen katkı payının acilen ödenmesi halinde suyun en kısa zamanda çeşmelerden akacağını belirten Aksoy, birlik ve beraberlik içinde olunması halinde suyun yanı sıra diğer meselelerin de hallolacağını ifade etti.

Beldenin içme suyunun bir bölümünü yıllardır Mıhlı çayından karşılayan Küçükkuyu Belediyesi, su miktarını artırmak isteyince, Narlı Köyü ile mahkemelik olmuştu. Mahkemeden "Suyun yarı yarıya taksimi" kararı çıkınca, bu hakkını kullanmak isteyen belediye, Mıhlı suyunu Küçükkuyu’ya getirmek için çalışmalara tekrar başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 15:17:55
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 15:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?