23
Mayıs
2024
Perşembe
AYVACIK - ÇANAKKALE

Kaçak teknesi battı: 4 kayıp

Ayvacık'ın Küçükkuyu Beldesi Ahmetçe altı mevkiinden yasadışı yollarla Yunan adalarına gitmek isteyen mültecilerin bulunduğu tekne alabora oldu. Olayda 6 mülteci kurtarılırken, 4 mülteci de kayboldu.

Edinilen bilgiye göre, Ayvacık İlçesi’ne bağlı Küçükkuyu Beldesi sahillerinden yasa dışı yollarla Yunan adalarına kaçmak isteyen 10 mülteci, bindikleri tekne ile gece yarısı yola çıktı. Ancak rüzgarın da etkisiyle bindikleri tekne bir anada alabora olan mülteciler, denize düştü.

Mültecilerden bir tanesi yüzerek kıyıya çıkarken, diğer mülteciler de deniz içinde bağırarak yardım istemeye başladı. Sahil Güvenlik ekiplerin bölgeye gelmesiyle toplam 6 mülteci kurtarılırken, 4 mülteci de teknenin altında kalarak kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri bölgede kaybolan mültecileri arama çalışmasına başlarken, kurtarılan 4 mülteci ise Küçükkuyu sağlık ocağındaki tedavilerinin yapılmasının ardından jandarma karakoluna götürüldü.

Bu arada Moritanyalı olduklarını iddia eden 6 mültecinin dışında denizde kaybolan diğer 4 mültecinin aranmasına devam ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 19:00:22
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 13:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?