23
Mayıs
2024
Perşembe
AYVACIK - ÇANAKKALE

Keçi yavrularına anne şefkati

Ayvacık'ta, doğumdan sonra sütü kesilen keçinin 2 yavrusunu bir inek emziriyor. Ayvacık’ta 30 yıldan bu yana hayvancılık yapan Halil Karaduman, bir ay önce satın aldığı "Karagöz" adlı ineğinin 2 oğlak yavrusuna annelik yapıp emzirdiğini görünce şaşkına döndü.

Karaduman, Maltız türü keçisinin 3 yavru doğurduğunu belirterek, "Ancak yavrulardan biri öldü. Daha sonra anne keçinin sütü kesildi. Yavruları aç bırakmamak için inekten sağdığımız sütü biberona doldurup oğlaklara içirmeye başladık. Biberonların içindeki sütler kısa sürede bitiyordu. Çok iştahlı olduklarından biberonlar kısa sürede doyuyorlardı. Bizde oğlakları İneğin memesinin yanına getirdik. İneğin memelerini biberon zanneden oğlaklar büyük bir iştahla emmeye başladılar" diye konuştu.

Bu durumun ineğin hoşuna gittiğini belirten Karaduman, "Zamanla yavruları sahiplenerek emzirmeye başladı. Geceleri yanlışlıkla üzerlerine basıp ezer diye oğlakları inekten ayırıyoruz. Yavruları yanında göremeyen inek zaman zaman acı acı bağırıp onları yanına istiyor. 25 gündür ineği emerek beslenen oğlakların biri dişi, diğeri de erkek. Ben bundan evvel ineği kesip satsın diye bir kasaba vermeyi düşünmüştüm. Ancak ineğin oğlaklarla diyalogunu gören kasap ineği satmamam konusunda beni uyardı. Ben de ineği satmaktan vazgeçtim. Oğlaklar büyüyünceye kadar da satmayacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 13:26:03
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 13:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?