22
Mayıs
2024
Çarşamba
AYVACIK - ÇANAKKALE

Mıhlı mahallesi suyla buluştu

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde turizm bölgesi olarak bilinen ve binlerce yazlığın bulunduğu Mıhlı mahallesinin içme suyu sıkıntısı sona erdi. 

Yıllardır su ihtiyacını elektrikli motorlarla kuyulardan su çekerek karşılamaya çalışan Mıhlı mahallesi sakinlerinin bu sorununa çözüm bulmak isteyen belediye, yaptığı çalışmalarda mahalleye su getirmeyi başardı. Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy Varvato tepesine yeni yaptırdıkları 400 tonluk su deposunun vanalarını açmasıyla Mıhlı mahallesinin içme suyu meselesinin çözüldüğünü belirterek, "6 ay gibi kısa bir sürede bitirilen ana depodan vanayı açarak Mıhlı mahallesine su gitmesini başardık. Daha önce depoyu su ile doldurarak test etmiştik. Bu proje kapsamında 3 bin 500 haneye su verilecek. 5 Haziran'da yapılacak ihale ile mahallenin yollarını da parke taşla kaplayacağız" dedi. 

Öte yandan mahalleye suyun verilmesiyle işlemlerini yaptırarak Mıhlı'da ilk su abonesi olmaya hak kazanan Muharrem Adaş'ı evinde ziyaret eden Aksoy çeşmeden su içti.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 10:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?