22
Mayıs
2024
Çarşamba
AYVACIK - ÇANAKKALE

Mülteciler okul servisi aracında yakalandı

Taktik değiştiren organizatörler şimdi de okul servisleriyle göçmen kaçırmaya başladı. Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 2 gün içinde 47 mülteci ile 6 Türk organizatörü yakaladı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Behramkale'de yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, durdurdukları iki okul servis aracı içinde bulunan 26 Afganlı mülteciyi ve onları Yunanistan'ın Midilli adasına kaçırmak isteyen üç Türk organizatörü yakalayarak adliyeye sevk etti. Gözaltına alınan göçmenlerin sorgulanması devam ederken, 34 ZJ 0527 ve 34 J 8738 plakalı okul servisi minibüslerde yakalanan Y.Ş, B.G. ve S.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ayvacık Cezaevi'ne konuldu.

Ertesi gün Assos yol ayrımında yapılan kontrollerde 34 TT 8686 plakalı araçta yapılan aramada ise 6 Afganlı ve 6 Moritanyalı göçmeni yakalayan ekipler araçta bulunan Türk organizatörler H.K, B.Ç ve K.G'yi de gözaltına aldı. İki gün içinde 38 kaçak göçmenin yakalandığı Ayvacık'ta araçlarda yapılan aramalarda ise 4 plastik bot, 1 sürat motoru, çok sayıda kürek ve can yeleği ile 4 galon benzin ele geçirildi.

Öte yandan, Sahil Güvenlik ekiplerinin Assos açıklarında yaptığı operasyonda ise 9 kaçağın daha yakalanmasıyla iki gün içinde yakalanan kaçak göçmen sayısı 47'yi buldu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 13:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?