24
Mayıs
2024
Cuma
AYVACIK - ÇANAKKALE

Sokak köpekleri kısırlaştırıldı

KÜÇÜKKUYU’DA SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILDI

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde belediye ve Denge Veterinerlik’in ortaklaşa düzenlediği “Kısırlaştır, Aşıla, Yaşat” kampanyasında 50 sokak köpeği kısırlaştırıldı.

Liman içinde gerçekleştirilen kampanyada merkezi İstanbul’da bulunan Denge Veterinerlik’ten 2 veteriner ve 4 yakalayıcı olmak üzere 6 kişilik bir ekip sokak köpeklerini modern yöntemlerle yakalayarak Mobil kısırlaştırıcı araçta kısırlaştırdı. Kısırlaştırılan köpeklerin aşıları, parazit iğneleri ve post operatif bakımlarının yapıldığını belirten firma yetkilisi Murat Şahin, “Belediye bu çalışması ile hem hayvan popülasyonunu kontrol altına alıyor, hem de beldede yaşayan köpeklerin sağlıklı olmalarını sağlıyor” dedi.

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ise belediye olarak sokak hayvanlarını korumaları gerektiğinin bilincinde olduklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın huzuru ve köpeklerimizin de sağlığı açısından beldemizde böyle bir kampanya düzenledik” dedi.

2 gün boyunca 50 sokak köpeğinin kısırlaştırılarak aşılandığı kampanyada vatandaşlar da bunun her sene tekrarlanmasını istediklerini dile getirdiler.

KÜÇÜKKUYU’DA SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 16:31:00
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 19:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?